30.05.22 DIB Nyheder

DI: Et overraskende lille fald i erhvervstilliden

Faldet i erhvervstilliden er mindre end frygtet, vurderer DI. Samtidig er det interessant, at færre virksomheder venter prisstigninger i den kommende tid

I april var erhvervstilliden på 110,9, og i maj er tilliden nede på 106,3. Det er forventeligt og et tydeligt tegn på den store usikkerhed, som virksomhederne og dansk økonomi er ramt af lige nu, mener DI.

- Det er et mindre fald i erhvervstilliden, end man kunne frygte, og det er faktisk en smule overraskende, at materialemangel og de højere priser ikke har ført til større nedgang i erhvervsledernes tro på fremtiden, siger Morten Granzau, chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri.

- Der er enorm usikkerhed om konsekvenserne af krigen i Ukraine og den markante stigning i inflationen. Det rammer virksomhederne og fører til lavere vækst. Det er dog en positiv nyhed, at færre virksomheder forventer prisstigninger i den kommende tid, og det kunne tyde på, at vi måske er ved at have set toppen på inflationen, siger Morten Granzau.

- Den helt store joker er, hvordan den høje inflation og de stigende renter kommer til at spille ind på den økonomiske aktivitet i resten af 2022. Det kan næsten ikke undgå at skabe øget pessimisme i den kommende tid, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold