20.05.22 DIB Nyheder

DI: Krigen i Ukraine har ikke kostet job

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra februar til marts kom 16.000 flere personer i job. Samlet set var der 2.947.000 beskæftigede i marts måned.

- Den første måned efter starten på krigen i Ukraine blev der oprettet mange nye job i Danmark. Det er en rigtig god nyhed, og fremgangen er overraskende stærk. Man kunne godt have frygtet, at usikkerheden om krigen ville have kostet job. Det er også positivt, at de private virksomheder endnu en gang sætter jobrekord, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

- Men vi skal nok ikke regne med, at fremgangen kan vare ved så længe endnu. Stigningen i renterne og udfordringerne med forsyning af råvarer og materialer kommer nok desværre til at påvirke dansk økonomi negativt. Virksomhederne står over for en usikker tid, fortæller Steen Nielsen.

- Skulle det ske, at beskæftigelsen igen begynder at falde og ledigheden begynder at stige, så står Danmark i en god position til at klare udfordringen. Og indtil da skal vi sørge for, at endnu flere får en fod inden for på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold