16.05.22 DIB Nyheder

DI: Vi er på vej ind i en ny økonomisk virkelighed

Stigende inflation og mangel på medarbejdere og materialer vil lægge en dæmper på økonomien. Der har dog kun været et beskedent fald i BNP i 1. kvartal

Økonomien gik lidt tilbage i 1. kvartal 2022 efter den tårnhøje aktivitet i 4. kvartal 2021. Beskæftigelsen steg med 0,9 pct, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Den tiltagende inflation  samt mangel på medarbejdere og materialer lægger en dæmper på økonomien. Det er ikke overraskende, at produktionen  er faldet en smule i årets første måneder. Udviklingen vil formentlig fortsætte på grund af den meget høje inflation samt effekterne af krigen i Ukraine og sanktionerne mod Rusland. Vi er på vej ind i en ny økonomisk virkelighed, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

- Krigen i Ukraine har forværret en situation, som i forvejen var anstrengt. Den har ført til udbredt mangel på materialer og store prisstigninger. Dyrere varer og stigende renter vil dæmpe efterspørgslen ganske kraftigt, og det vil efterhånden mindske forsyningsproblemerne, forudser Morten Granzau.

- Der er endnu ikke tegn på, at virksomhederne holder igen med at ansætte medarbejdere. Beskæftigelsen stiger med en lavere hastighed end sidste år, men vi oplever stadig stigende beskæftigelse og lavere ledighed, siger Morten Granzau.

Claus Kaae-Nielsen
Skrevet af:

Claus Kaae-Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold