- Alle tiltag, der kan mindske energiforbruget, er meget velkomne. At sænke rumtemperaturen er en yderst relevant måde for den enkelte husstand til at mindske energiforbruget og spare på varmeregning, siger Troels Ranis fra DI.

Foto: Colourbox
12.05.22 DIB Nyheder

Flertal er klar til kolde stuer og arbejdspladser for at spare på energien

Et flertal af danskerne er klar til at skrue ned for varmen, hvis der skal spares på energiforbruget, viser en ny undersøgelse fra Eurobarometer.

Danskerne er klar til skrue ned for varmen i hjemmet og på arbejdspladsen i kampen for at spare på energien og mindske udgifterne.

Det fremgår af en ny måling fra EU’s opinionsinstitut Eurobarometer, som netop er offentliggjort. I målingen er 26.000 europæere blevet spurgt om, hvilke tiltag de vil gøre for at mindske deres energiforbrug.

Blandt de danske respondenter, som der er 1.000 af, svarer 58 procent, at de er klar til at sænke temperaturen i hjemmet og på arbejdet.

Ifølge branchedirektør i DI Energi Troels Ranis er lavere rumtemperaturer oplagt en mulighed for at sænke energiforbruget i de perioder af året, hvor der er behov for energi til at opvarme boliger og arbejdspladser.

- Alle tiltag, der kan mindske energiforbruget, er meget velkomne. At sænke rumtemperaturen er en yderst relevant måde for den enkelte husstand til at mindske energiforbruget og spare på varmeregning, siger Troels Ranis og tilføjer:

- Fra et samfundsperspektiv kan det også være meget nyttigt, hvis vi bliver bedre til at spare på energien. Det vil både sikkerhedspolitisk og i forhold til den grønne omstilling være til gavn.

Tag cyklen!

Ifølge Eurobarometers måling er der også et meget stort flertal på 74 procent, der er klar til at slukke for lyset, når de forlader hjemmet eller et rum. Desuden er 48 procent klar til slukke helt for deres elektriske apparater, så de ikke står på stand-by, når de ikke er i brug. Mens 41 procent svarer, at de er klar til at gå og cykle mere eller tage offentligt transport frem for at tage bilen.

DI’s branchedirektør Troels Ranis er glad for at mange er klar på at ændre vaner, så de bruger mindre energi.

- Langt hen af vejen er der jo tale om velkendte husmandsråd, men det vil da kun være godt, hvis flere vælger at tænke dem ind i dagligdagen, siger han.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold