Selvom Skattestyrelen tjekker tal og oplysninger løbende, fremhæver Styrelsen, at det er vigtigt selv at have styr på reglerne og på den moms, virksomheden skal betale.

Foto: Skattestyrelsen
17.05.22 DIB Nyheder

Husk momsfristen 1. juni – og få hjælp fra Skattestyrelsen til at gøre det rigtigt

Ca. 145.000 virksomheder med kvartalsafregning skal indberette moms senest 1. juni. Momsperioden, der skal indberettes for, er 1. kvartal 2022. Skattestyrelsen har sendt DI følgende information som led i en samarbejdsaftale mellem DI og Styrelsen. Informationen kan være til god hjælp ved momsindberetningen.

Moms er - som Skattestyrelsen oplyser - ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Når Styrelsen tjekker tallene, dukker særligt to typer af fejl op:

  • Private og erhvervsmæssige udgifter blandes sammen
  • Der mangler bilag og dokumentation for regnskabet

Noget af dette kan undgås ved at have en god, løbende bogføringspraksis.

Husk også, at selvom virksomheden ikke har haft køb eller salg i den seneste momsperiode, skal der stadig momsindberettes. Der skal da indberettes et ’0’. 

Der skal betales en afgift på 800 kr., hvis der ikke indberettes.

Få hjælp – og indberet – på skat.dk/huskmoms

Brug bogføringsguiden

I Skattestyrelsens Bogføringsguide kan hentes hjælp til at bogføre bilag korrekt og til at se, hvad der kan trækkes fra i regnskabet. Bogføringsguiden er målrettet tre typer af virksomheder:

  • Enkeltmandsvirksomhed uden ansatte
  • Enkeltmandsvirksomhed med ansatte
  • Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

Bogføringsguiden findes på skat.dk/bogføringsguiden

OBS – hvis virksomheden har coronalån

Hvis virksomheden har et eller flere coronalån (momslån eller A-skattelån), er der en ekstra risiko forbundet med ikke at indberette til tiden. Virksomheden kan risikere at miste lån(ene). Læs mere om coronalån på skat.dk/corona.

Skattestyrelsen tjekker virksomhedernes momsindberetninger. Styrelsen samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker automatisk og digitalt.

Selvom Skattestyrelen tjekker tal og oplysninger løbende, fremhæver Styrelsen, at det er vigtigt selv at have styr på reglerne og på den moms, virksomheden skal betale.

Skattestyrelsen har beskrevet sit kontrolarbejde nærmere på skat.dk/skattekontrol

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold