31.05.22 DIB Nyheder

Ledigheden falder stadig

Der blev 900 færre ledige i april måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Ledigheden er nede på 2,4 pct., hvilket er det laveste siden juni 2008.

Ledigheden i Danmark er på det laveste niveau siden 2008. I april blev der 900 færre ledige, og dermed er der i dag i alt 70.000 ledige.

- Faldet i ledigheden i april viser, at arbejdsmarkedet fortsat er meget stærkt. Det er virkelig imponerende, når man tænker på den betydelige usikkerhed, der præger økonomien i øjeblikket. Vi venter dog, at den økonomiske aktivitet vil aftage senere på året, og at presset på arbejdsmarkedet vil blive mindre, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Virksomhederne bliver presset af øgede priser på råvarer og energi, lange leveringstider, højere renter og meget lav forbrugertillid. Derfor får virksomhederne brug for færre medarbejdere i den kommende tid, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold