Underdirektør i DI, Jens Holst-Nielsen (tv) og koncerndirektør hos Coop, Per Thau var med mandag aften, da lastbil med nødhjælp til Ukraine blev pakket. Bilen kører til lager i Polen, hvor varerne pakkes om, før de fordeles i det krigsramte naboland.

Foto: Coop
10.05.22 DIB Nyheder

Milepæl for virksomheders nødhjælp til Ukraine

Coop, DSV og DI sender i fællesskab den 10. lastbil afsted med nødforsyninger til Ukraines indbyggere.

Siden krigens start i Ukraine har dansk erhvervsliv bidraget massivt med nødhjælp til kriseramte land. I dette arbejde blev der mandag aften passeret en milepæl, da detailgiganten Coop, transportvirksomheden DSV og Dansk Industri pakkede den 10. lastbil med mel, rosiner, te, saft og andre varer på Coops lager i Albertslund.

Denne gang blandt med varer fra virksomhederne Valsemøllen A/S, Østerberg Food Service og Pure Garden A/S. 

Koncerdirektør i Coop, Per Thau og DI's underdirektør Jens Holst-Nielsen var med, da lastbilen blev klargjort. 

DI koordinerer nødhjælpsbidragene fra dansk erhvervsliv, mens Coop Logistik samler og pakker varerne fra de forskellige leverandører og producenter i Danmark.

Læs også: Danske entreprenørmaskiner på vej til Ukraine

Hele værdikæden er med

Jens Holst-Nielsen glæder sig over, hvordan virksomheder i hele værdikæden arbejder effektivt sammen for at hjælpe befolkningen i Ukraine.

- Producenter, transportører og detailhandel kender og respekterer hinanden. Dette samarbejde har kørt virkelig smidigt og effektivt. Alle har været enige om at levere deres varer og tjenester gratis, siger han.

Hjælpen til Ukraine koordineres af DI, mens Coop Logistik samler og pakker varerne, der kommer fra forskellige leverandører og producenter i Danmark.

Coop sendte de første fem lastbiler afsted få dage efter Ruslands invasion med vare fra egne lagrer. Siden fulgte to transporter med varer fra Coops leverandører. Og de sidste tre sendinger er sket i tæt samarbejde med DSV og Dansk Industri.

DI har siden krigens start koordineret donationer fra over 30 virksomheder med alt fra drikkevarer, mundbind, mad og dyner til redningsudstyr, logistik og pumper.

Læs også: Medicinsk udstyr og medicin på vej til Ukraine

Klar til afgang:

Foto: Foto: Jens Holst-Nielsen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold