Virksomheders it-sikkerhed kan dokumenteres gennem D-mærket, ligesom det er et godt redskab for virksomheder, der kan være i tvivl om, hvad der skal til for at håndtere digitaliseringen ansvarligt, siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed  i DI.

18.05.22 DIB Nyheder

Søg 50.000 kr. i tilskud og vis verden din digitale ansvarlighed

Din virksomhed kan søge tilskud til rådgivning på op til 50.000 kr. gennem SMV:Digital-puljen. Gennem gratis værktøj og rådgivning fra D-mærket kan du afklare dit sikkerhedsniveau og selv få mærket, der viser verden, at du har styr på sikkerhed og ansvarlighed.

Har din virksomhed helt styr på it-sikkerhed og ansvarlig brug af data? Det kan du blive klogere på, ved at bruge D-mærkets gratis selvevalueringsværktøj. Med det kan du få overblik over nødvendige indsatsområder og bliv skarp på, hvad din virksomhed har brug for rådgivning til.

Og fra SMV:Digital-puljen kan du lige nu søge tilskud til rådgivning om it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse på op til 50.000 kr. som f.eks. kan bruges til at få D-mærket sin virksomhed. 

- Der er søgt om cirka 60 procent af de 50 millioner kr., der er afsat til puljen, og nogle af de ansøgninger vil også få afslag, så der er stadig midler at hente. Det kan være en god hjælp til at få gennemført en sikring af virksomhedens nødvendige it- og datasikkerhed, som alle virksomheder bør have styr på, siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i Dansk Industri (DI).

Læs også: 61 initiativer skal sætte turbo på digitaliseringen i Danmark

Bliv klogere på D-mærket

Faglederen anbefaler desuden alle virksomheder til at kigge nærmere på D-mærket, der kan bruges til at dokumentere, at virksomheden har styr på sikkerheden og på at finde det rette niveau for netop din virksomheds sikkerhedsniveau.

- Forbrugere, samarbejds- og handelspartnere samt myndigheder vil i stigende grad sikre sig, at de virksomheder, de handler hos eller samarbejder med, har styr på sikkerheden. Den sikkerhed kan dokumenteres gennem D-mærket, ligesom det er et godt redskab for virksomheder, der kan være i tvivl om, hvad der skal til for at håndtere digitaliseringen ansvarligt, siger Morten Rosted Vang.

Han påpeger desuden, at virksomheden selv risikerer dyre lærepenge, hvis der ikke er styr på it-sikkerhed.

- Det gælder både, hvis virksomheden bliver hacket eller på anden måde udsættes for cyberkriminalitet. Men også i form af bøder, hvis der ikke er styr på fx persondata, siger Morten Rosted Vang.

Læs også:

Bliv klogere på hele processen for at få D-mærket.

D-mærkets selvevaluering giver overblik over nødvendige indsatsområder.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold