Hårde coronanedlukninger har haft store konsekvenser for virksomheder, medarbejdere og ikke mindst mange unge.

22.06.22 DIB Nyheder

DI: Corona skal ikke lukke Danmark igen

Regeringens har lagt en coronastrategi med 8 indsatsområder. Ifølge DI skal vi for alt i verden undgå nye nedlukninger.

Siden den første dansker blev testet positiv for coronavirus, har Danmark været igennem tre ”corona-bølger”. De hårde nedlukninger har haft store konsekvenser for virksomheder, medarbejdere og ikke mindst mange unge. Tirsdag har regeringen fremlagt en ny coronastrategi med otte indsatsområder.

Ifølge Dansk Industri (DI) skal regeringens nye coronastrategi forhindre nye nedlukninger. 

 

- Det er et voldsomt indgreb at begrænse borgeres frihed og lukke virksomheder ned, og vi skal i for alt i verden undgå nye nedlukninger i fremtiden. Her er det meget vigtigt, at der ikke pludselig kommer nye restriktioner af frygt for, at sygehusene brænder sammen. Derfor er skalering af sygehuskapaciteten et afgørende element, og det håber vi virkelig, at der er styr på, hvis flere kræver indlæggelse. Det er nøglen til et åbent Danmark, fortæller Thomas Bustrup.

 

Læs også: DI: Nye vindstød sænker forbrugertilliden

 

Glad for revaccinationer

Udgangspunktet, for at regeringen kan lykkes, er positivt. DI er løbende kommet med input og indspil til regering og myndigheder, hvor det er gjort meget klart, at et åbent samfund er afgørende. Derfor er DI-direktøren glad for, at regeringens nye strategi bl.a. har en plan for revaccinationer for i første omgang ældre og sårbare og siden for de +50-årige i efteråret.

  

- I DI følger vi naturligvis udviklingen meget tæt, og vi vil også i den kommende tid arbejde for, at betingelserne for at komme igennem efteråret og vinteren uden restriktioner og nedlukninger bliver de bedst mulige. Vi håber også at undgå nye voldsomme smitteudbrud ude omkring i verden, siger Thomas Bustrup.

 

Læs også: IMF med opråb til danske virksomheder: Spred jeres forsyningskæder ud

 

Fakta

De otte coronaindsatsområder er:

Revaccination

Epidemiovervågning

Test, isolation og smitteopsporing

Sygehuskapacitet og behandling

Smitteforebyggelse

Tiltag ved ind- og udrejse

Kontaktreducerende tiltag

Kommunikation, tillid og trivsel

Kilde: Sundhedsministeriet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Steen Sørensen

Rikke Steen Sørensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3573
  • Mobil +45 3028 1298
  • E-mail riss@di.dk

Relateret indhold