Hjælp til digitalisering er et af fem områder, hvor mindre og mellemstore virksomheder kan søge støtte til i udvidet hjælpeordning.

28.06.22 DIB Nyheder

Søg nu: Ekstra 350 mio til populært støtteprogram

DI er godt tilfreds med, at der er nye millioner til støtteprogram målrettet SMV’ers omstilling til en mere bæredygtig og digital fremtid. Ansøgningsfrist i september.

Selv om corona-krisen på mange områder er overstået, er der stadig efterdønninger i en række danske virksomheder.

Derfor er DI godt tilfreds med, at Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har vedtaget at videreføre det populære Virksomhedsprogram, der blev søsat i efteråret 2021 for at afbøde konsekvenserne af coronakrisen blandt små og mellemstore virksomheder.

Programmet har allerede givet over 4000 virksomheder en økonomisk håndsrækning.  

I den nye runde er der afsat 350 mio. kr. til at videreføre virksomhedsprogrammet i 2023 og 2024. Mange flere SMV’er kan derfor forvente at opnå konkret økonomisk hjælp til deres planer for bl.a. digitale og grønne omstilling. 

Læs mere om hvordan du søger om støtte her

Ansøgningsfrist 7. september

Fristen for at søge om midler til at drive Virksomhedsprogrammet videre er 7. september 2022. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer at behandle ansøgninger på sit møde den 15. november 2022, hvorefter ansøgere får besked om tilsagn eller afslag.

DI’s vicedirektør for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik Kim Haggren er godt tilfreds. Efter to et halvt år med corona og senest krigen i Ukraine, der bl.a. andet har fået priserne på materialer og råvarer til at stige voldsomt, er mange virksomheder stadig præget af usikkerhed og store forandringer.

- Her kan konkrete tilbud fra Virksomhedsprogrammet gøre en afgørende forskel og kickstarte nye planer for omstillingen af forretningen i rigtig mange SMV’er, siger han.

Kim Haggren ser støtteprogrammet som en grundpille i et forenklet erhvervsfremmesystem, hvor DI har arbejdet for at udvikle programmet på flere områder.

- Vi har i DI kæmpet hårdt for, at SMV:Pro tilføjes som et femte spor, og det er lykkedes. Det vil skabe helt nyt afsæt for at række ud til SMV’er i alle dele af landet med hjælp til at strømline organisationen, styrke likviditetsstyringen og sikre professionel ledelse, uddyber Kim Haggren.

Læs også: Milliardhjælp på vej til mindre virksomheder

Nyt spor i virksomhedsprogram

SMV:Pro skal blandt andet hjælpe små ejerledede virksomheder med ledelse, organisation, og strategi – herunder ejer- og generationsskifte. Derudover videreføres programsporene SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Vækstpilot og SMV:Eksport i det nye setup for Virksomhedsprogrammet.

Kim Haggren fremhæver også, at SMV:Grøn opprioriterer indsatsen for at styrke SMV’ers omstilling til en mere cirkulær økonomi, hvilket har været et stort ønske fra DI.

- Det åbner op for helt nye muligheder at indtænke cirkulær økonomi i kernen af SMV’ers forretningsudvikling – eksempelvis ved at reducere ressourceforbruget og finde nye veje til at håndtere affald og spildprodukter i produktionen, siger han.

Læs også: Disse DI-medlemmer skal kæmpe for erhvervsfremme

Fakta

DI har fået opfyldt 5 målsætninger i den nye udgave af Virksomhedsprogrammet:

1: Indføring af et årshjul for ansøgningsrunder

2: En beløbsramme på minimum 300 mio. kr.

3: Indfør forudsigelige og simple ansøgningsprocedurer

4: Konkrete og genkendelige produkter til de mindste SMV’er.

5: Tilføj SMV:Pro som et nyt femte spor til Virksomhedsprogrammet.  

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kim Haggren

Kim Haggren

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold