28.06.22 DIB Nyheder

DI: Lille afkøling af brandvarm detailhandel

Trods voldsomme prisstigninger på energi, stigende renter og en høj inflation er omsætningen i detailhandlen fortsat på et højt niveau.

Omsætningen i detailhandlen faldt med 1,1 procent fra april til maj 2022, viser tal fra Danmarks Statistik. Trods tilbagegangen ligger detailomsætningen i de tre forårsmåneder, der på mange måder har været præget af krigen i Ukraine, 0,2 procent over de tre måneder op til krigsudbruddet.

- Detailhandlen bliver naturligvis påvirket af de rystelser, der foregår i økonomien. Men set over længere tid er der stadig godt gang i salget i butikkerne, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

- Imens krigen i Ukraine har stået på, har forbrugerne oplevet voldsomme prisstigninger på energi, stigende renter og en høj inflation. Men samtidig er køerne i butikkerne faktisk blevet lidt længere. Det vidner om, at forbrugerne grundlæggende har en sund økonomi, siger Morten Granzau.

- Indtil videre er det primært i dagligvarehandlen, at man ser tegn på krisestemning hos forbrugerne. Omsætningen i salget af fødevarer og dagligvarer faldt med 1,6 procent fra april til maj og ligger nu mere end fem procent lavere end i 2021. Det afspejler, at forbrugerne i stigende grad søger mod billigere alternativer, når de skal have mad på bordet, siger Morten Granzau.

- De stigende priser kan komme detailhandlen til gode i sommermånederne. Det er blevet dyrere at tage på ferie i udlandet, og det kan få flere til at blive hjemme, hvor de til gengæld kan skabe liv i byerne. Det bliver interessant at følge, om det giver detailhandlen et rygstød, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold