09.06.22 DIB Nyheder

DI: Vareeksporten møder modgang fra flere fronter

Eksporten faldt med 2,4 procent i april. Vareeksporten faldt med 7,9 procent i april, mens tjenesteeksporten gik frem med 4,8 procent. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

- Efter en god start på året bliver eksporten nu bremset af sanktioner, usikkerhed og lavere vækst i udlandet. Vareeksporten faldt i april til laveste niveau siden oktober. Eksportvirksomhederne går en meget usikker fremtid i møde, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Udsigterne for eksporten er slet ikke lige så robuste som for 4-5 måneder siden. De internationale prognoser bliver nedjusteret på stribe. Over de sidste par dage har både Verdensbanken og OECD skruet kraftigt ned for væksten, siger Allan Sørensen.

- De danske industrivirksomheder kan mærke en afmatning i efterspørgslen. Antallet af eksportordrer i industrien dykkede i maj til det laveste niveau i 14 måneder, siger Allan Sørensen.

- Det er især vareeksporten som bliver mødt af modvind fra sanktioner på eksporten til Rusland, samtidig med at rigtig mange virksomheder i stigende omfang mangler materialer, siger Allan Sørensen,

- Afviklingen af de sidste coronarestriktioner i Danmark og store dele af udlandet giver grobund for fremgang i tjenesteeksporten. Det gælder ikke mindst inden for luftfart og turisme, hvor eksporten stadig er lavere end før corona, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold