DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen  interviewes af studieværterne Naja Lind Rasmussen og Rikke Kristine Østergaard på Folkemødet på Bornholm.

Foto: Joshua Tree
18.06.22 DIB Nyheder

Diversitet: Brug for radikal handling

Lyt til podcasten Karrierekvinder, hvor DI’s adm. direktør Lars Sørensen drøfte måltal, barsel og mangfoldighed.

Hvis vi ikke gør noget rimeligt radikalt, sker der ikke nok i den nødvendige hastighed.  

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen deltog i podcasten Karrierekvinder, der blev afviklet på Folkemødet lørdag, hvor han satte ord på behovet for at speede diversiteten op i både virksomheder og den offentlige sektor.

Med studieværterne Naja Lind Rasmussen og Rikke Kristine Østergaard drøftede DI-direktøren, hvad der skal til for at sikre mere mangfoldighed.

Lyt til hele podcasten fra Karrierekvinder her 

Lars Sandahl Sørensen erkendte at han også selv havde flyttet sig i debatten, også fordi det går for langsomt med at skabe de nødvendige forandringer.

- Vi skal have en mangfoldighed af løsninger, så vi kan komme på højde med de nordiske lande, sagde DI-direktøren.

Et af håndtagene er at forbedre rammerne for et mere fleksibelt arbejdsliv, hvor kulturen på jobbet forstærker at barselsorloven fordeles mere ligeligt mellem forældrene. Det bliver til efteråret understøttet af ny lov om mænds barsel.

Et andet er måltal for diversitet, hvilket motiverer ledelser til at blive konkrete. Dansk Industri har med Gender Diversity Pledge skabt et værktøj til virksomhederne, som gør det håndterbart at komme i gang.

Læs mere om Gender Diversity Pledge

Sandahl: Erhvervslivets temaer i fokus på Folkemødet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold