Skarø Is  bruger Tour de France til at markedsføre  sin nye performance is, i forbindelse med DI's arrangementer.

Foto: Skarø Is
21.06.22 DIB Nyheder

Is fra Skarø giver mere medvind på cykelstien

Snart kan cykelryttere og andre topatleter restituere bedre og hurtigere med et højt specialiseret ernæringsprodukt fra Skarø Is, udviklet i anledning af Tour de France – men med globalt potentiale.

1. juli 2022 er ikke kun dagen for Tour de France-start i Danmark. Det er også dagen for lanceringen af en særlig performance is fra selverklæret idealist og mangeårig fødevareudvikler Martin Jørgensen på Skarø, der her svarer på spørgsmål om sit nye produkt:

Hvordan kom du på at fremstille et produkt til topatleter?

- Vi blev kontaktet sidste år og spurgt, om vi ville med til Paris med vores protein is. Det var folkene bag Tour de France, der rakte ud via Erhvervshus Fyn, og jeg blev mægtig stolt over, at så stort et set up kendte vores lille virksomhed her på Skarø. Samtidig tænkte jeg, at vores protein is er fremstillet til patienternæring, så jeg ville udvikle noget nyt – noget mere tilpasset cykelryttere.

Hvad forventer du dig af performance isen?

– Det er et muligt eksportguldæg, som jeg sagtens kan se udbredt til hele verden inden for de kommende år. Vi er en udviklingsvirksomhed, der tjener penge på at sælge is, som vi producerer her på Skarø. Det skal vi blive ved med, og så lave resten via partnerskaber. Lige nu flirter vi lidt med en stor, international virksomhed i forhold til salg og marketing, så vi får se. Foreløbig glæder jeg mig til at tage performance isen med til både Tour-starten i København 1. juli og i målområdet i Nyborg 2. juli.

Læs også: Tandlægestol på tour giver eksportrekord

Hvad er særligt ved cykelryttere?

– De er nogle af de mest ekstreme sportsfolk. Deres kraftpræstationer kører kroppen til udmattelse, og i den proces tømmer de alle kulhydratdepoter og kæmper så mod tiden for at få dem fyldt igen og undgå mælkesyre og skader.

Får de mere medvind med din performance is?

– De får optimale muligheder for at restituere, og det er helt afgørende både fysisk og mentalt for topatleter. I processen med at udvikle performance isen har vi har teamet op med et firma, hvis patenterede ingrediens kan transportere sukker hurtigt fra blodet til cellerne, og så har jeg udviklet resten.

Kan motionister få glæde af dit nye produkt?

– Det er udviklet til topperformere. Jeg har også allerede haft de første i røret, der er nysgerrige efter at prøve det. Men generelt kan du sige, at jo ældre du bliver, jo mere behov for restitution. Så ja – alle kan få noget ud af at spise eller drikke det. Som vores protein is, der oprindelig er udviklet til patienter, men nu er til salg for alle. Det samme bliver performance isen.

Cykelfeber: DI-medlemmer inviteres til gul folkefest

Fakta

SKARØ IS 

  • Udvikler og producerer økologisk is og funktionelle fødevarer til bl.a. kræftpatienter, gravide og elitesportsfolk.
  • Grundlagt 2003.
  • Eksporterer til 5 lande.
  • Hovedsæde på Skarø ved Svendborg.
  • 5 medarbejdere.
  • Omsætning 5 mio. kr. Heraf bruges min. 1 mio. kr. årligt på forskning.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Emil Stub

Emil Stub

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3904
  • Mobil +45 3117 0898
  • E-mail emns@di.dk

Relateret indhold