- Det er vigtigere end nogensinde, at vi bliver ved med at bakke op om frihandel. Vi må ikke lukke os om os selv og vende den samhandel, der har gjort verden så meget rigere, ryggen, sagde Thomas Bustrup, international direktør i DI.

08.06.22 DIB Nyheder

Opråb til 51 lande i Industrien Hus: Ingen lande kan vinde alene

I en tid med ufred og økonomisk ustabilitet er det afgørende, at samhandel og forretninger ikke viger for protektionisme, lød opfordringen fra DI’s internationale direktør Thomas Bustrup, da 51 landes ambassadører besøgte Industriens Hus.

Diplomati og sammenhold er afgørende i en tid med krig, protektionisme og en voksende skepsis overfor globaliseringen. Sådan lød det fra DI’s internationale direktør Thomas Bustrup, da ambassadører fra 51 lande gæstede Industriens Hus.

- Det er vigtigere end nogensinde, at vi bliver ved med at bakke op om frihandel. Vi må ikke lukke os om os selv og vende den samhandel, der har gjort verden så meget rigere, ryggen, sagde Thomas Bustrup og tilføjede:

- Er der én ting, som coronapandemien har lært os, så er det, at vi er stærkest, når vi står sammen. Vi har brug for diplomati og åbne forsyningskæder. Ingen lande kan vinde alene.

Læs også: OECD skruer gevaldigt ned for væksten i verdensøkonomien

Internationale samarbejde vigtigere end nogensinde

Mødet mellem de 51 lande og DI sker på et dramatisk tidspunkt. Coronapandemien og de mange stød til forsyningskæderne skaber stadig store problemer i verden, ikke mindst i Asien. Handelskrigen mellem Kina og USA, der startede under præsident Donald Trump, er langt fra at have fundet en løsning. Sidst, men absolut ikke mindst, er der krigen i Ukraine, der udover skrækkelige menneskelige konsekvenser også har store økonomiske omkostninger – senest påpeget af IMF og Verdensbanken, der har advaret om risikoen for stagflation, blandt andet som følge af krigen.  

- Når krisen kradser, er lysten til at skærme sig mod omverden og vende sig indad, desto større. Men der er ikke nogen tvivl i mit sind. Internationalt samarbejde og internationale institutioner er vigtigere end nogensinde før, lød det fra Thomas Bustrup, der pegede på, at krigen i Ukraine også har vist, at EU’s lande arbejder godt sammen under pres, hvilket blandt andet har muliggjort seks historisk hårde sanktionspakker.

Fra DI’s internationale direktør lød der derfor også en klar opfordring til repræsentanterne for de mange lande.

- Når toppolitikere og erhvervsfolk fra udlandet kommer til Danmark, står Dansk Industri og dansk erhvervsliv klar. Vores mål er samhandel til gavn for os alle, sagde Thomas Bustrup, der pegede på, at DI eksempelvis fornyelig havde besøg af Narendra Modi, Indiens premierminister.

Læs også: Sortsynet er smidt i skraldespanden hos Hagens Fjedre

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold