Danmark er førende indenfor den grønne omstilling og mange virksomheder bidrager allerede med løsninger i udviklingslande. Det nye program giver mulighed for at vi kan få endnu flere løsninger på banen, siger chef for Global Udvikling og Bæredygtighed i DI, Marie Gad.

Foto: Danida
01.07.22 DIB Nyheder

Søg nu: 416 millioner kroner klar til grønne forretningseventyr i udviklingslande

Har du ideer til projekter, der kan skabe grøn omstilling i udviklingslande? Så kan du nu søge op til 15 millioner kroner i støtte gennem Danida Green Business Partnerships.

Der er brug for en bæredygtig, grøn omstilling i udviklingslandene, og her kan danske virksomheder i samarbejde med NGO’er spille en unik rolle. Derfor har Udenrigsministeriet netop lanceret Danida Green Business Partnerships (DGPD) med en samlet pulje på  416 millioner kroner. Puljen kan søges af  virksomheder, der har en projektide med mindst en ikke-kommerciel partner, og en lokal partner fra et af de 32 lande programmet implementeres i.

- Der er brug for at forene alle gode kræfter i kampen for en bedre og mere grøn verden. Derfor er jeg glad for at kunne lancere et nyt og forbedret program til inddragelse af virksomheder og NGO’er i arbejdet med at sikre bæredygtig udvikling, fattigdomsbekæmpelse og forbedret fremtidsmuligheder i nogle af verdens mest udsatte lande. DGPD har til formål at fremme hensynet til mennesker og miljø igennem bæredygtige forretningsmodeler, samtidig med at være et solidt bidrag til den grønne omstilling i udviklingslande, siger Minister for Udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen.

Også chef for Global Udvikling og Bæredygtighed i DI, Marie Gad, er begejstret for lanceringen af programmet:

- Der er ingen tvivl om, at danske virksomheder og dansk knowhow indenfor fødevarer, energi, vand og tech kan spille en central rolle i at løse nogen af de klima-udfordringer verdens fattigste lande står overfor. Danmark er førende indenfor den grønne omstilling og mange virksomheder bidrager allerede med løsninger i udviklingslande. Det nye program giver mulighed for at vi kan få endnu flere løsninger på banen, siger hun.

Læs også: DI er med i nyt partnerskab om genopbygning af Ukraine

Søg midlerne

Ideen til programmet bygger på erfaringer fra programmet Danidas Market Development Partnerships (DMDP), hvor 33 projekter stadig er i gang og skaber job og indkomstmuligheder i Danidas partnerlande.

Dansk Industri er blandt partnerne i udviklingen af programmet, og Marie Gad opfordrer danske virksomheder til at søge midlerne.

- Virksomheder har tidligere haft stor succes med at etablere partnerskaber på tværs af sektorer under programmets forgænger og jeg håber, at flere danske virksomheder vil gribe muligheden med det nye program. Programmet stiller krav om at både ikke-kommercielle og lokale partnere skal inddrages og det giver mulighed for at danske virksomheder kan få nye perspektiver og vinkler på deres løsninger og indsigt i det lokale marked. Samtidig etableres der nye stærke partnerskaber, der er en vigtig del af den nye udviklingspolitiske strategi, siger Marie Gad.

Læs også: Firma giver udtjente møllevinger nyt liv i cement

Fakta

Op til 15 millioner i støtte

Med Danida Green Business Partnerships kan virksomheder ansøge om mellem 4 og 15 millioner kroner i støtte til fulde projekter med minimum 25 procent egenfinanciering fra den kommercielle partner og 3-5 års implementeringsperiode.

Alternativt kan man søge mellem 1 og 1,5 millioner kroner i støtte til modningsprojekter med samme egenfinanciering og op til 18 måneders implementeringsperiode.

Der er frist for at søge midler fra Danida Green Business Partnership  den 12. september 2022.

Mere info kan findes på www.dgbp.dk.

Har du spørgsmål til programmet kan du kontakte DGBP sekretariatet på DGBP@dgbp.dk. Har du spørgsmål til DI’s arbejde med Global Udvikling og Bæredygtighed, så kontakt chef for Global Udvikling og bæredygtighed Marie Gad på msh@di.dk.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Clara Halvorsen

Clara Halvorsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3739
  • Mobil +45 2849 4672
  • E-mail CLHA@di.dk

Relateret indhold