Brancheforeningen DI Digital er i disse dage i Tyskland med det største danske eksportfremstød inden for læringsteknologi på det tyske marked nogensinde. Det sker med danske fællesstande på ”edtech”- messer i henholdsvis Karlsruhe og Köln.

Foto: Bo Wiberg
07.06.22 DIB Nyheder

Tyske digitaliseringsmilliarder ligger ubrugt hen

Tyskland har øremærket 6,5 milliarder euro til digitalisering af skolesektoren. Bureaukrati har holdt skolerne fra at bruge de fleste af pengene, men der er stadig store muligheder for eksport af dansk digital læring, vurderer DI fra det største danske eksportfremstød inden for læringsteknologi på det tyske marked nogensinde.

Den tyske forbundsdag har siden 2019 øremærket 6,5 milliarder euro til digitalisering af den tyske skolesektor. Penge, der gerne skulle gå til investeringer i infrastruktur, hardware, apps, VR og AR, interaktive whitebards og meget andet.

- Oveni disse midler har de enkelte delstater forpligtet sig til at lægge ti procent egenfinansiering, og nogle – fx Bayern – vælger at investere endnu mere. Men den store udfordring i Tyskland er, at det er for bureaukratisk for skolerne at få fat i midlerne på grund af den føderale struktur. Derfor er det indtil videre kun 20 procent af midlerne, der er blevet brugt, siger Rikke Zeberg, branchedirektør for DI Digital.

- Coronanedlukningen har været et wake-up call for det tyske skolesystem. Det er blevet tydeligt, at  Tyskland ikke har den nødvendige digitale infrastruktur på skoleområdet, og det kan man virkelig mærke på den store interesse for de danske løsninger, siger Rikke Zeberg.

Stor interesse for danske løsninger

Det er DI, EdTech Denmark og Trade Council, der har arrangeret eksportfremstødet, der har deltagelse af en lang række danske virksomheder. Blandt dem er Shape Robotics, som sælger læringsrobotter til børn og unge fra mellemtrinnet og videre op til ungdomsuddannelserne, og som er godt på vej til at afsætte deres robotter til flere skoler i udlandet.

- Tyskland er et spændende marked for os, fordi de satser benhårdt på at løfte undervisningssektoren digitalt, hvilket man mærker tydeligt her på messen, siger Christian Wraa-Puls, som er salgschef i Shape Robotics.  

Han bakkes op af Country Business Manager Sven Jensen fra Ordbogen, der leverer online gramatikundervisning til grundskolebørn.

- Vi er så småt ved at få foden indenfor på det tyske marked, og når vi sammen med de andre danske udbydere viser de danske løsninger frem, giver det rigtig god synlighed og gode muligheder for at møde flere tyske kunder.

Læs også: Jagten på IT-specialister: Kairo er overset lokation

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Wiberg

Bo Wiberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3081
  • Mobil +45 5213 2382
  • E-mail bowi@di.dk

Relateret indhold