Danske virksomheder står godt i konkurrencen om at indgå i partnerskaber med store franske aktører inden forsvars- og teknologisektoren. Det gælder både i forhold til at udvikle nye løsninger og blive underleverandør til større løsninger, siger handelschef på Den Danske Ambassade i Paris, David Schjerlund.

Foto: Colourbox
13.06.22 DIB Nyheder

Vind eksportordrer: Hjælp Frankrig i kampen mod cyberkriminelle

Frankrig har brug for nye løsninger til håndtere et stigende antal cyberangreb. Derfor åbner Frankrig for partnerskaber med udenlandske virksomheder. Danske virksomheder har mange af de løsninger, som efterspørges i Frankrig og kan vinde store ordrer. Hos ambassaden og DI kan din virksomhed få vejledning om, hvordan man bliver leverandør.

Antallet af cyberangreb på Frankrigs kritiske infrastruktur er eksploderet de seneste år. Samtidig har det politiske fokus på strategisk autonomi i Europa aldrig været større – særligt i Frankrig. Begge dele i kombination har givet den franske regering anledning til at sætte cybersikkerhed øverst på dagsordenen med fokus på europæiske løsninger.

 - Når det kommer til cybersikkerhed, er Frankrig bagud i forhold til mange sammenlignelige lande. Samtidig har Frankrig en stor og kompleks offentlig sektor med en relativt lav grad af digitalisering - især på det regionale og kommunale niveau. Det er stik modsat af situationen i Danmark, hvor vi er langt fremme på cybersikkerhed og digitaliseringen af den offentlige sektor, som har givet afsæt for et offentlig-privat samarbejde. Matchet er åbenlyst, siger handelschef på Den Danske Ambassade i Paris, David Schjerlund.

Samtidig viser Frankrig stor forsigtighed overfor internationale løsninger, fordi cybersikkerhed også er et spørgsmål om at beskytte samfundskritiske strukturer. Derfor sætter Frankrig ikke dørene på vid gab, men åbner for løsninger fra andre – særligt europæiske – lande med henblik på indgå partnerskaber.

- Danske virksomheder står godt i konkurrencen om at indgå i partnerskaber med store franske aktører inden forsvars- og teknologisektoren. Det gælder både i forhold til at udvikle nye løsninger og blive underleverandør til større løsninger, siger David Schjerlund.

Læs også: Nyt samarbejde skal styrke dansk forsvarsindustri i Frankrig

Få overblik over kommende udbud

Som led i den nationale genopretningsplan, France Relance, har Frankrig afsat 136 millioner euro til investeringer i cybersikkerhed. Midlerne vil gå til indkøb af konsulentanalyser af behovet for cybersikkerhed i franske virksomheder samt soft- og hardwareløsninger.

Samtidig er det spritnye Cyber Campus åbnet i Paris. Det skal huse flere af de primære aktører og udgøre et epicentrum for udviklingen af et decideret økosystem for cybersikkerhed i Frankrig.

En del af midlerne er allerede blevet investeret i projekter, der skal kickstarte længerevarende investeringer i cybersikkerhed. I første omgang vil investeringerne primært være rettet mod den private sektor. Det franske marked for cybersikkerhed forventes derfor at blive langt større i de kommende år.

Projekterne styres af den franske myndighed for cybersikkerhed - ANSSI. På deres side her kan du se, hvordan processen med tildeling af midlerne forløber, og du får på denne side mulighed for at præsentere dine løsninger.

Desuden er udbuddene i forhold til cybersikkerhed lagt ud på flere af Frankrigs udbudsportaler, herunder: France Marchés, Marchés Online og Nouveaux Marchés.

Læs også: Sæt dit aftryk på EU’s lovgivning om cybersikkerhed

Nyt fokus på cybersikkerhed hos Den Danske Ambassade i Paris

Har du og din virksomhed interesse i et partnerskab om cybersikkerhed og/eller det franske marked generelt, kan du kontakte Den Danske Ambassade i Paris. Her kan du få hjælp til at komme i kontakt med de rette virksomheder og myndigheder for at kunne tilbyde løsninger til det franske marked.

Cybersikkerhed er et nyt fokusområde for ambassaden, som frem mod december 2022 vil lægge grundstenene for en række målrettede aktiviteter, der finder sted henover 2023. Eksempelvis kan du og din virksomhed blive klogere på det franske marked for cybersikkerhed, møde nogle af de store aktører og besøge en række af interessante cybermiljøer, som er blevet etableret i Frankrig i løbet af de seneste år.

Frankrig er også hjemsted for mange større events, som på hver deres måde har cybersikkerhed i fokus. Det drejer sig først og fremmest om Forum International de la Cybersécurité (FIC), Les Assises de Monaco, som satser stort på netværk og B2B-møder, og det næste Paris Cyber Summit, der har et klart politisk sigte.

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte ambassaden eller DI.

Kontakt

Den Danske Ambassade i Paris
Berit Frederiksen Leloup
Senior eksportrådgiver og teamleder, Tech

Mail: berlel@um.dk

Tlf.: +33 144312134

 

DI Digital

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

Mail: morv@di.dk

Tlf.: +45 3377 4707

 

DI Forsvar og sikkerhed

Henrik Søndergaard Navntoft

Chefkonsulent

Mail: hnas@di.dk

Tlf.: +45 3377 4634

 

 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bertil Egger Beck

Bertil Egger Beck

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4695
  • Mobil +32476172748
  • E-mail beeb@di.dk

Relateret indhold