06.07.22 DIB Nyheder

DI: Stadig helt flad etapeprofil for tvangsauktionerne

- Historisk ligger omfanget af tvangsauktioner fortsat på et meget lavt niveau. Og det er glædeligt, at antal tvangsauktioner lå helt uændret på 104 i juni, som tilfældet også var i maj, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

- Og ser man samlet på de seneste tre måneder, er det trods stigende boligbyrde pga. rentestigninger og inflation, også kun udramatiske krusninger på havoverfladen. Antal tvangsauktioner steg fra 309 i 1. kvartal til 342 i 2. kvartal, siger Bo Sandberg på baggrund af Danmarks Statistiks tal.

- Den foreløbigt meget flade etapeprofil for tvangsauktionerne er bestemt heller ikke overraskende, da tvangsauktionerne er et af de nøgletal på boligmarkedet, som reagerer med størst forsinkelse. Så når der formodentlig længere ude i horisonten er en tvangsauktionsbølge på vej, vil det reelt nok tidligst være i 2023 og 2024, vi får den at se, siger DI-boligøkonomen.

- Det historisk set fortsat lave antal tvangsauktioner skal også ses i sammenhæng med andre nøgletal om friværdi og antal restancer, som stadig viser et øjebliksbillede af, at de danske boligejere i gennemsnit er økonomisk særdeles velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg.

- I de første relativt få måneder her i 2022, hvor vi har oplevet boligrenter på raketfart og stigende energipriser – med hvad det bl.a. indebærer af ændrede kreditvurderinger – så er det især potentielle førstegangskøbere, som har fået sværere ved at få fodfæste på boligmarkedet. Man optræder i sagens natur ikke i en tvangsauktionsstatistik, hvis slet ikke man har fået foden ind på ejerboligmarkedet, siger DI-boligøkonomen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail BSA@di.dk

Relateret indhold