Strejken i SAS betyder, at omkring halvdelen af alle SAS’ flyvninger bliver indstillet, mens ca. 30.000 passagerer bliver berørt hver dag.

Foto. SAS
04.07.22 DIB Nyheder

DI: Strejke er gift for SAS

Arbejdspladser er i farezonen efter sammenbrud i forhandlinger mellem SAS og selskabets piloter, vurderer direktør i DI Transport, Karsten Lauritzen.   Se vilkår, hvis din SAS-rejse bliver ramt.

Luftfartsselskabet SAS er i en uhyre vanskelig situation efter at forhandlinger om ny overenskomst med selskabets piloter brød sammen mandag, og en frygtet strejke dermed bliver en realitet.

- Den kommende tid kan meget vel blive afgørende for SAS. En strejke er ren gift for SAS' kamp for overlevelse. Der er meget på spil for selskabet og de mange faggrupper, hvis arbejdspladser nu er i farezonen, siger branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

Han opfordrer piloterne til at være konstruktive og bruge kræfterne på at sikre SAS en fremtid. Det er afgørende, at alle er villige til at bidrage til en løsning.

- Samtidig bringes tusindvis af danskeres ferieplaner nu i fare. Det er helt urimeligt, at det skal komme hertil, siger Karsten Lauritzen.

Halvdel af afgange berørt

Ifølge en pressemeddelelse på SAS-koncernes hjemmeside vil strejken betyde, at omkring halvdelen af alle SAS’ flyvninger bliver indstillet. Det vil ramme omkring 30.000 passagerer hver dag. Flyvninger med selskaberne SAS Link og SAS Connect samt med SAS’ eksterne partnere vil ikke blive berørt af strejken.

SAS’ adm. direktør, Anko van der Werff beklager dybt overfor kunderne, at det er kommet til en strejke. Og selskabet gør en ekstra indsats for at hjælpe de berørte.

- En strejke på det her tidspunkt er ødelæggende for SAS og sætter selskabets fremtid på spil, inklusive tusindvis af kollegers job. Beslutningen om at gå i strejke viser en skødesløs adfærd i pilotforeningerne og en chokerende lav forståelse for den kritiske situation, som SAS befinder sig i, siger selskabets topchef.

Siden pilotforeningerne varslede strejken 9. juni har der været forhandlinger indtil mandag middag. SAS ønsker at fortsætte mæglingen for at kunne nå en overenskomst, så strejken bliver så kort som mulig.

Fakta

Aflysning af SAS-fly – sådan gør du

SAS tilbyder flere muligheder, hvis din rejse bliver aflyst som følge af strejke. Tjek først og fremmest om din rejse er ramt her: Flystatus  

Detaljer om vilkår for ændringer kan du læse om her: Vilkår

Men overordnet er der tre muligheder uanset billettype:

  • Annullering af billet og udbetaling af refundering
  • Ombook til et fly på et senere tidspunkt
  • Arranger alternativ rejse

Selskabet lover at gå i gang med at finde en ny afgang med det samme, og vende tilbage med information så hurtigt som muligt. Dog slår selskabet fast, at der i sommerperioden er begrænset ledige pladser at booke om til.

Ekstraudgifter

Er der brug for overnatning, ekstra måltider eller transport mellem lufthavn og hotel er SAS også klar til at refundere hele eller dele af udgifter. Det vigtige er at gemme alle kvitteringer. Tjek vilkår for refundering her: Udgifter 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karsten Lauritzen

Karsten Lauritzen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3475
  • Mobil +45 5218 5980
  • E-mail kal@di.dk

Relateret indhold