08.08.22 DIB Nyheder

Industrien med skyhøj produktion for tredje måned i træk

Industriproduktionen er steget med 1,1 procent i juni, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Pilen peger dog nedad, når man ser på vækstudsigterne for andet halvår af 2022, vurderer DI.

"Endnu engang må man bare tage hatten af for det, som industrien leverer."

Sådan siger Morten Granzau, chef for økonomisk politik og analyse i DI, efter nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industriproduktionen er steget med 1,1 procent i juni.

- Den høje vækst i de seneste måneder er især drevet af en medicinalindustri i topform, men den underliggende vækst i industrien er også bomstærk, siger Morten Granzau.

Medicinalindustrien har i de seneste par måneder øget produktionsniveauet med cirka 40 procent i forhold til en gennemsnitlig måned i 2021.

- Det er helt vildt. Normalt er der ret store udsving på månedsbasis i medicinalindustrien, men denne stigning ser ud til at være af mere vedvarende karakter, siger Morten Granzau.

Han påpeger til gengæld, at udsigten til vækst er mere dyster i den kommende tid.

- Virksomhederne har lige nu svært ved at skaffe tilstrækkeligt med medarbejdere og råvarer, og fremadrettet kan der være udsigt til lavere efterspørgsel og mangel på gas, hvilket kan ramme produktionen hårdt i andet halvår af 2022, siger Morten Granzau.

Læs også: Råvare- og medarbejdermangel svækker virksomheders vækstudsigter

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold