Deltager i MeeW's academy-forløb samlet på Christianshavn.

Foto: Meew
04.07.22 DIB Nyheder

Jagten på IT-specialister: MeeW uddanner dem da bare selv

IT-virksomheden MeeW har ligesom mange andre været på desperat jagt efter IT-specialister. Nu har de imidlertid fundet løsningen. De uddanner dem bare selv.

Nogle gange skal løsningen på et problem findes hos en selv. Det ved de i IT-virksomheden MeeW, der efter at have jagtet IT-specialister i ind- og udland, besluttede at starte deres eget academyforløb, hvor de oplærer unge og ledige i IT-kompetencer.

- Arbejdsmarkedet er jo, som det er. Vi kan ”stjæle” medarbejdere fra hinanden eller vi kan prøve at øge antallet af IT-medarbejdere. Vi har valgt den sidste strategi. Så er vi også selv med til at komme med noget af løsningen, siger Christoffer Martini, der er partner i MeeW, og tilføjer:

- Det er en vigtig samfundsmæssig opgave og så er det også en vej for os selv til at finde kvalificerede medarbejdere.

Læs også: Jagten på IT-specialister: Kairo er overset lokation

8 ud af 10 virksomheder har rekrutteringsudfordringer

Idéen til MeeWs academyforløb opstod, da MeeW kunne konstatere, at mange af deres ny-rekrutterede udviklere var ret ”grønne”, uanset erfaring, eller tog et par uger om at blive onboardet, og manglende egentlig IT-projekterfaring.

Ligeledes kunne MeeW, ligesom alle andre konstatere, at manglen på IT-specialister bare voksede og voksede. Ifølge en undersøgelse foretaget af Rambøll for DI Digital har 8 ud af 10 it-virksomheder oplevet store udfordringer med at rekruttere it-specialister.

- Vi spurgte derfor os selv, hvad vi selv kunne gøre og hvad der ville ske, hvis vi nu virkelig trænede alle ny-rekrutterede, som vi havde igennem MeeW Academy, fortæller Christoffer Martini.

Halvt så mange fejl

I starten tog MeeW 3 – 4 ind på deres academyforløb, men antallet er sidenhen vokset støt, så der i dag er 16 på forløbet 2 gange årligt.

Almindeligvis tager forløbet 12 – 20 uger, hvor spirende it-specialister og øvrige udviklere bliver sat på deres rigtige IT-projekter, lærer om fejlhåndtering, bliver trænet i kommunikation eller nye kodesprog. 

Efter acedemyforløbet kan MeeW påviseligt se, at udviklerne laver halvt så mange fejl og dobbelt så meget kode.

Ud fra academyforløbet ansætter MeeW selv talenterne eller sender dem videre til Danske virksomheder med behov for flere IT ressourcer.

Læs også: Analyse af behovet for IT-specialister 

Aftale med Københavns Kommune

MeeWs academyforløb har også tiltrukket sig opmærksomhed fra Københavns Kommune, der gerne vil have MeeWs hjælp med at køre et halvårligt forløb for 15 – 16. 

Ligeledes har Meew en aftale med store danske pensionskasser, banker samt øvrige samarbejdspartnere, der også er interesserede i potentielt at ansætte kandidaterne, der har været igennem forløbet.

- Vi har fået bygget en bro, så flere kan komme i gang med et IT-job, siger Christoffer Martini.

Hårdt arbejde bag succes

Men succesen er heller ikke kommet uden hårdt arbejde. Dels er der selve træningsforløbet, dels er der screeningen af de mange ansøgere.

I sidste omgange havde Meew 100 ansøgere til forløbet, hvoraf 14 blev optaget. 95% af academy-deltagerne er danske udviklere, men MeeWs brand tiltrækker også kandidater fra resten af EU, som kan være med til at spæde til Danmarks behov for IT-ressourcer. Kandidaterne er enten ledige, fra uddannelsesinstitutionerne eller samarbejdsparterne, der ønsker at opkvalificere deres medarbejdere. 

 - Vi investerer meget tid i programmet. Men det er godt givet ud. Dels gør vi en vigtig samfundsmæssig opgave, dels har vi selv og vores samarbejdspartnere brug for dygtige folk, siger Christoffer Martini fra Meew.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Bo Wiberg

Bo Wiberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3081
  • Mobil +45 5213 2382
  • E-mail bowi@di.dk

Relateret indhold