Den danske tourvinder Jonas Vingegaard samt cykelrytterne Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv og Kasper Asgreen blev fejret i Tivoli onsdag den 27 juli.

Foto: Keld Navntoft/Tivoli
27.07.22 DIB Nyheder

Kildemoes: Gid Vingegaard kan få unge op på hverdagscyklen

Cykelproducenten Kildemoes ønsker stort tillykke til tourvinder Jonas Vingegaard. Samtidig håber de på, at triumfen kan få flere børn op på hverdagscyklen.

”Det er fantastisk at se en dansker stå på toppen af podiet til Tour de France. Al fokus på cykling er positivt. Jeg ønsker Jonas Vingegaard stort tillykke.”

Sådan siger Bent Devantier, der er salgschef hos cykelproducenten Kildemoes, efter at danske Jonas Vingegaard onsdag den 27. juli i Tivoli og på Rådhuspladsen i København blev hyldet som vinder af Tour de France 2022.

Når det er sagt, er han dog samtidig let tvivlende overfor, hvor stor effekt det får på hans egen forretning, om end han håber, at al opmærksomheden omkring cykling vil smitte af på hans forretning.

- Dansk Industri (DI) har jo lige offentliggjort en rapport, der desværre viser, at der er færre, der cykler til hverdag. Problemet for os er, at det er svært at få de helt unge op på cyklen til hverdag, og det gør det også svært at få dem til at træde i pedalerne senere i livet, siger Bent Devantier.

Hos Kildemoes giver det sig udslag i et øget salg af elcykler.

- Vi ser en udvikling, hvor vores kunder går væk fra børnecykler og citybikes og i højere grad køber elcykler. Coronapandemien førte til en efterspørgsel så høj, som jeg aldrig har oplevet før, og jeg håber selvfølgelig, at den danske tour-succes også sætter sig positivt i cyklingen generelt, siger Bent Devantier.

Læs også:

Mere cykling vil give 235.000 færre sygedage

12 millioner liter benzin og diesel kan spares på mere cykling

Kæmpe udstillingsvindue for Danmark

I DI tror viceadm. direktør Thomas Bustrup, at både Jonas Vingegaards samlede sejr, det markante samlede danske aftryk på touren samt senest danske Cecilie Uttrups etapesejr Tour de Frances Femmes øger interessen for cyklen generelt.

- Det er fantastiske danske bedrifter, vi er vidner til, og den store internationale opmærksomhed, Danmark har fået ud af det, kan få positiv betydning for Danmark og dansk eksport. Jeg var så heldig at træffe Cecilie Uttrup, Jakob Fuglsang og Mikkel Bjerg i Paris, da ruten for Tour de France blev offentliggjort, og de er alle fantastiske ambassadører for Danmark, siger Thomas Bustrup. 

Han minder om, at også det, at Tour de France blev skudt i gang i Danmark har været et udstillingsvindue af de helt store.

- Her nød opbakningen fra danskerne også stor international opmærksomhed og var med til at sætte Danmark på verdenskortet som både cykelnation og turistmål. Det er svært at få armene ned, og der er grund til at ønske både Jonas Vingegaard, de øvrige cykelryttere og hele Danmark stort tillykke, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Gul cykelfest greb erhvervslivet

Thomas Bustrup traf Cecilie Uttrup, Jakob Fuglsang og Mikkel Bjerg i Paris, da ruten for Tour de France blev offentliggjort.

Thomas Bustrup (th) traf cykelrytterne Cecilie Uttrup, Jakob Fuglsang (tv) og Mikkel Bjerg i Paris, da ruten for Tour de France blev offentliggjort.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lise Bjørg Pedersen

Lise Bjørg Pedersen

Sekretariatsleder, Dansk Kollektiv Trafik (DKT)

  • Direkte +45 3377 4835
  • Mobil +45 2142 4732
  • E-mail libp@di.dk

Relateret indhold