Catalonien er i front i forhold til digitalisering i Spanien. Derfor er forventningen også, at Catalonien med en øget modenhed vil kunne implementere en mere avanceret digital omstilling. På billedet ses skyline fra Cataloniens største by, Barcelona.

Foto: Getty Images
05.07.22 DIB Nyheder

Skal din virksomhed med på Spaniens milliardstore digitaliseringsrejse?

Spanien vil i de kommende år investere massivt i digitalisering af den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Det vil skabe mange nye eksportmuligheder - for danske løsninger er i høj kurs. DI og The Trade Council i Spanien kan hjælpe din virksomhed med at indfri det enorme eksportpotentiale.

Spanien er med hele 69,5 mia. euro. den største modtager af direkte tilskud fra EU’s genopretningsplan. Af disse midler er ca. 30 pct. til digitalisering af såvel den offentlige sektor som det private erhvervsliv. Det er områder, hvor danske virksomheder er frontløbere og hvor der er et væsentligt eksportpotentiale.

Spaniens 17 regioner har alle afsat større millionbeløb til digitalisering. Især tre regioner skiller sig ud:

  • Andalusien indtager førstepladsen med i alt 325 millioner euro til digitalisering. Der er tale om en bred digital omstilling fra digitalisering af den offentlige administration til eHealth, EdTech og modernisering af turismesektoren.
  • Catalonien indtager andenpladsen med 245 millioner euro. I forvejen er Catalonien et front i forhold til digitalisering i Spanien. Derfor er forventningen også, at Catalonien med en øget modenhed vil kunne implementere en mere avanceret digital omstilling.
  • Madrid planlægger at afsætte ca. 189 millioner euro til digitalisering og strømlining af blandt andet sagssystemer, IT-infrastruktur, konsulentbistand m.m.

Læs også: Spaniens astronomiske genopretning efterspørger danske løsninger

Danske tech-løsninger er i høj kurs

I Spaniens genopretningsplan er der stort fokus på modernisering og digitalisering af den offentlige sektor, herunder erhvervsområdet, sundhedssektoren og uddannelsesområdet. Det fremgår af både lokale og regionale udbud.

Den spanske genopretningsplan har specifikt fokus på støtte til SMV’er. Der udarbejdes en industristrategi med fokus på R&D, og målet er at tiltrække teknologivirksomheder via attraktiv finansiering og lånemuligheder. Det er alt sammen initiativer, der rummer gode eksportmuligheder for danske virksomheder, hvad enten det er direkte eller via partnerskaber med spanske virksomheder.     

Eksempelvis efterspørger et af de største offentlige hospitaler i Madrid rådgivning til implementering af et digitalt system til håndtering af dokumenter, der skal automatisere interne processer og overholde EU’s GDPR-lovgivning. Fristen på udbuddet er blevet udskudt flere gange grundet meget få kvalificerede bud. Det er et eksempel på, at der er stort potentiale for velafprøvede danske løsninger på dette område.

Spaniens genopretningsplan har endvidere et stort potentiale i forhold til EdTech. Det gælder blandt andet offentlige skoler med udstrakt fællesindkøb. Derudover har Spanien en stor privat skolesektor, fra børnehave til universiteter, som har en høj grad af autonomi ved indkøb af EdTech-løsninger.

Læs også:  Vind eksportordrer: Hjælp Frankrig i kampen mod cyberkriminelle 

The Trade Council i Spanien som sparringspartner

Hos The Trade Council i Spanien yder tech-teamet bistand til danske virksomheder, der ønsker at starte op eller udvide på det spanske marked. De specialiserede rådgivere bistår inden for alle aspekter af eksport- og vækstmuligheder – hvad enten det drejer sig om at introducere danske produkter og services på det spanske marked, finde nye partnere, yde specifik rådgivning om forretningsmodeller eller facilitere møder med offentlige og private interessenter på nationalt, regionalt og lokalt niveau.

The Trade Council i Spanien tilbyder sammen med The Trade Council i Portugal et gratis nyhedsbrev med overblik over aktuelle EU-genopretningsudbud i Spanien og Portugal. Du kan sende en mail til EURECUDBUD@UM.DK for at blive tilmeldt.

Er du interesseret i at høre mere og se om der er potentiale for netop din virksomheds løsninger, er du velkommen til at kontakte Den Danske Ambassade i Madrid og DI Digital.

Kontakt

Den Danske Ambassade i Madrid

Gustav Christoffer Jensen

Digitaliseringsrådgiver

Mail: gusjen@um.dk

Tlf.:  +34 678727341

Inés de Saralegui

Handelsrådgiver, Tech

Mail: ineper@um.dk

Tlf.:  +34 914321155

DI Digital

Maria Helena Birkman Smith

Konsulent

Mail: mhbs@di.dk

Tlf. : +45 3377 3030

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bertil Egger Beck

Bertil Egger Beck

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4695
  • Mobil +32476172748
  • E-mail beeb@di.dk

Relateret indhold