Mens tyskerne er vendt tilbage til Danmark, har danskerne spenderet færre nætter i Danmark i juni.

Foto: Colourbox
27.07.22 DIB Nyheder

Tyske turister giver rekordjuni

Juni bød på 2,5 millioner overnatninger i udlejede danske feriehuse. Det er det højeste for en juni måned nogensinde, og det er særligt tyskerne, der kommer til Danmark.

Særligt de tyske turister er tilbage efter coronapandemien. De stod for 1,6 millioner overnatninger i juni, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Det er dermed langt hovedparten af de 2,5 millioner overnatninger i udlejede danske feriehuse, som juni måned bød på. Et tal, der aldrig har været højere.

- Det er imponerende at se, hvordan vi slår overnatningsrekorder gang efter gang. Vi har et godt produkt, og tyskerne har igennem mange årtier søgt mod Danmark. Nu er den tradition givet videre til nye generationer, og det afspejler sig også i tallene. Det er uden tvivl også en stor fordel for os, at vi har været fri af coronarestriktioner så længe, siger Maria Krüger Torp, Chef for Turisme & Oplevelser i Dansk Industri (DI).

Til gengæld blev de danske feriegæster væk. I juni var der 625.000 danske overnatninger, hvilket er et fald på 31 procent sammenlignet med 2021. Niveauet er dog stadig højere end for corona, bemærker statistikbanken.

- En særlig dansk udfordring er de manglende investeringer i netop vores overnatningskapacitet. Overnatningsstederne bliver slidt over tid og kræver hele tiden vedligeholdelse og udvikling. Men vi investerer desværre for lidt, fordi det er svært at tiltrække ny kapital. Det betyder, at vores produkt langsomt forringes. Vi skal altså investere langt mere, og gerne med politisk opbakning, så vi kan fastholde den positive udvikling i en tid med stor usikkerhed i verden og stigende priser, siger Maria Krüger Torp.

Læs også: Massiv affolkning truer store dele af Europa

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold