15.08.22 DIB Nyheder

Dansk økonomi i overraskende stærk fremgang i andet kvartal

Især industriproduktionen og turisterhvervet skaffer en overraskende vækst i BNP i andet kvartal. Men udfordringerne står i kø i den kommende tid, mener DI.

Dansk økonomi voksede med 0,7 procent i andet kvartal. Det fremgår af den nye BNP-indikator fra Danmarks Statistik.
- Dansk økonomi havde en overraskende stærk fremgang i andet kvartal. Aktiviteten i dansk økonomi stiger og ligger på et meget højt niveau. Vi har hen over det seneste halve år set nogle pæne væksttal på udvalgte områder. Genåbningen har givet fremgang i en række turisterhverv, industriproduktionen er stigende og arbejdsmarkedet udvikler sig også fortsat meget pænt, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er en dejlig overraskelse, at vi formår at holde fremgang i økonomien i en tid hvor udfordringerne nærmest står i kø. Virksomhederne er ramt af stor mangel på både materialer og arbejdskraft, og samtidig har efterspørgslen også lidt et knæk, siger Allan Sørensen.

- Inflationen er på det højeste niveau i næsten 40 år, renterne er gået i vejret og forbrugerne er i det dårligste humør nogensinde. Lysten til at bruge penge er svækket, og det rammer væksten, siger Allan Sørensen.

Beskæftigelsesindikatoren viser en fremgang i beskæftigelsen på 0,7 procent i andet kvartal. Dette svarer til 22.000 flere i beskæftigelse i andet kvartal.

- Beskæftigelsen er steget fem kvartaler i træk. Siden første kvartal 2021 er der kommet tæt på 200.000 flere i beskæftigelse. Det er ganske imponerende. Virksomhederne oplever fortsat en stor mangel på medarbejdere, og det kan svække væksten i andet halvår, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold