Mikael Wraae Valsted tiltræder 1. september. Han skal give biosolutions-virksomheder en stærkere stemme og større synlighed i den politiske debat.

24.08.22 DIB Nyheder

DI giver biosolutions en ny og stærk stemme

DI styrker indsats for biosolutionsvirksomheder. Mikael Wraae Valsted bliver chef for fællesskabet DI Bio.

Danmark skal være global frontløber indenfor biosolutions. Derfor søsætter DI en ny strategisk indsats for at samle virksomheder inden for bioteknologiske klimaløsninger eller biosolutions i DI. Til at lede fællesskabet tiltræder Mikael Wraae Valsted som ny chef.

- DI opprioriterer nu indsatsen på vegne af de danske biosolution-virksomheder. Med fællesskabet DI Bio giver vi en stemme til alle de danske og internationale biosolutions-virksomheder i Danmark, som hermed får en dedikeret organisation og fælles platform. Jeg glæder mig til samarbejdet med Mikael i DI Bio om at skabe større synlighed og derved gennemslagskraft for biosolutions-virksomhederne, siger Henriette Søltoft, vicedirektør i DI.

Biosolutions skal være mere synlig

Mikael Wraae Valsted tiltræder 1. september og kommer fra en stilling som PA-ansvarlig i Arriva Danmark A/S, der er Danmarks største, private aktør inden for kollektiv trafik. Desuden har Mikael fem års erfaring fra Danmarks ledende public affairs-bureau Rud Pedersen A/S. Senest har Mikael været udsendt som medfølgende husbond til Minneapolis, USA, hvor hans hustru har arbejdet for Coloplast A/S.

Han glæder sig til den ny udfordring. Han peger på, at danske biosolutions-virksomheder spiller en langt større rolle i Danmark og i verden, end de fleste har kendskab til. Det gælder uvurderlige ingredienser i utallige fødevarer, ligesom naturlige enzymer i vaskemidler og tandpasta, byggematerialer m.v.

- Åben et skab i dit hjem, og du vil formodentligt finde flere danske biosolutions-fingeraftryk. Jeg er yderst taknemmelig for, at jeg får muligheden for at give biosolutions-virksomhederne en stærkere stemme i den politiske debat, så vi sammen kan løfte det kommercielle potentiale, siger Mikael Wraae Valsted.

Lovgivning skal tilpasses biosolutions

DI forventer, at biosolutions-virksomhederne kommer til at spille en stadig større rolle i de kommende år. Virksomhederne udnytter naturens egne mikroskopiske byggesten, og skaber nogle af verdens  mest bæredygtige, rene og effektive løsninger som svar på verdens miljø- og klimakriser. Løsninger, som mindsker blandt andet madspild, energiforbrug, CO2-udledning, vandforbrug og brugen af kemikalier generelt.

- Disse biologiske løsninger – biosolutions – skal ud at virke. Men det forudsætter, at vi dels får fjernet barrierer i form af lovgivning, som ikke er tilpasset den nye og biologiske teknologi, dels for alvor skaber opmærksomhed nationalt, europæisk og globalt om teknologien og branchens potentialer. Først da kan vi for alvor udløse branchens potentiale som vækstdriver til gavn for Danmark, og vi glæder os til arbejdet, siger Henriette Søltoft.

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold