Interessen for at investere i nye udlejningsboliger bremser op, hvis regeringen gør alvor af at indføre et loft over huslejestigninger.

Foto: Colourbox
16.08.22 DIB Nyheder

DI: Regeringens huslejeindgreb er gift for investeringer

Regeringens forslag om et huslejeloft er på grænsen til ekspropriation, og den er ikke et retssamfund værdigt. Det mener DI, der spår uoverskuelige konsekvenser for landets udlejere.

Et nyt forslag fra regeringen om at lægge et loft på huslejestigninger møder hård kritik fra Dansk Industri (DI). Erhvervsorganisationen er uforstående for, at staten blander sig i private virksomheders prissætning.

- Udlejeres omkostninger er steget som følge af inflationen, f.eks. til energi, vedligeholdelse og rengøring. Det giver simpelthen ikke mening, at udlejere ikke må regulere deres priser for at imødegå prisstigninger, siger Kim Haggren, vicedirektør i DI og fortsætter:

- Det er uhørt, at staten griber ind i allerede indgåede kontrakter – det nærmer sig ekspropriation. Et så vidtgående indgreb, oven i købet med tilbagevirkende kraft, hører ikke til i et retssamfund, siger han.

Regeringen foreslår et loft over huslejestigninger på maksimalt 4 procent i løbet af to år for både  igangværende og nye lejekontrakter.

Læs også: Høj inflation skaber pessimisme i erhvervsliv  

Bremser investeringslyst

Vicedirektøren vurderer, at indgrebet kan gå hårdt ud over investeringslysten på ejendomsmarkedet og opfordrer politikerne til at undgå panikhandlinger.

- Hvis man med et fingerknips ændrer regler med tilbagevirkende kraft, så kompromitterer man nødvendigheden af stabile rammevilkår. Det vil have meget store konsekvenser for lysten til at investere i nye udlejningsboliger i fremtiden, siger Kim Haggren og fortsætter:

- Vi skal huske at inflationen går op og ned. Vi har i mange år levet med lav rente og inflation. Nu har vi så en midlertidig periode med usædvanlig høj inflation, hvilket alle samfundsgrupper rammes af. Der er ingen grund til panikhandlinger, siger Kim Haggren.

Læs også: Virksomheders vækstudsigter er svækket de sidste tre måneder

Kim Haggren

Kim Haggren

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold