Søren Pape Poulsen, formand for Konservative, har fremlagt partiets skatteplan.

Foto: PR
17.08.22 DIB Nyheder

DI sender stor ros til konservativt skatteudspil

Et nyt forslag til skatteplan fra Konservative vækker glæde i Dansk Industri. Særligt forslagene om at fjerne topskatten og skat på generationsskifte samt at sænke selskabsskatten får ros.

Konservative har på et pressemøde præsenteret en skatteplan, og ifølge Dansk Industri (DI), er der meget godt at hente i forslagene.

- Det er positivt, at de Konservative har prioriteret så markante skattelettelser, som der er tale om, og at de også har fokus på at finansiere dem. Det gælder særligt forslagene om gradvis at afvikle topskatten, afskaffe generationsskifteskatten samt sænke selskabsskatten, således at den er konkurrencedygtig. Alle tre forslag vil bidrage til at stille danske virksomheder bedre i den benhårde konkurrence om at tiltrække både talenter og investeringer, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Vil fjerne bøvl for virksomheder

Emil Fannikke Kiær peger også på, at Konservative har haft blik for at forenkle skattesystemet, hvor der er penge både til at simplificere indkomstskatten, tilbagerulle en række af skattestigningerne fra denne regeringsperiode og til at påbegynde afskaffelsen af nogle mindre punktafgifter.

- Det vil både fjerne bøvl for virksomhederne og gøre det billigere at være dansker. Vi har samlet et helt katalog over mulige yderligere forenklinger, så vi kan kun opfordre til at man går videre ad denne vej, hvilket der også er afsat penge til i den konservative plan, siger Emil Fannikke Kiær.

- I den konservative plan indgår også en styrkelse af beskæftigelsesfradraget. Hvis man udformer denne lettelse på den rigtige måde, så kan det være med til at løfte arbejdsudbuddet blandt de mange deltidsansatte lønmodtagere – især i den offentlige sektor – som vi får ekstra meget brug for over de kommende år. Det er en tråd, som vi håber at andre partier vil være med til at samle op.

Endelig roser DI-direktøren, at planen afsætter midler til yderligere lempelser af elafgiften samt til at bremse den aftalte stigning i afgiften på elbiler, da begge dele vil bidrage til at accelerere den grønne omstilling.

- Den foreslåede markante reduktion af elafgiften vil forholdsmæssigt betyde mest for lavindkomstfamilier, hvor udgiften til el udgør en større andel af det samlede privatforbrug, forklarer Emil Fannikke Kiær.

Læs også: Klima, hospitaler og uddannelse skal dele 1¾ mia. kr. årligt

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Skattepolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold