Esbjerg får et "International Citizen Service Centre"med udgangen af 2022

12.08.22 DIB Nyheder

Esbjerg og Sønderborg får hver et center til hjælp for internationale medarbejdere

Internationale medarbejdere fra Syd-og Sønderjylland og Vestjylland kan snart slippe for at rejse til Odense eller Århus, når de skal indrejse i Danmark.

Når internationale medarbejdere skal opholde sig i Danmark, skal de i dag møde fysisk op på et af de fire danske ”International Citizen Service Centre” (ICS), der i dag ligger i København, Århus, Odense og Aalborg. ICS-centrene hjælper blandt andet med papirarbejdet i form af CPR-nummer, skattespørgsmål, opholdstilladelse, biometrioptag m.v. 

Men fra slutningen af 2022 etableres nu 2 nye centre, der kan betjene de internationale medarbejdere. I Esbjerg kommer der et modtagercenter i  Esbjerg Rådhus, mens der i Sønderborg etableres et i Borgen. 

- Det har længe været et ønske fra Dansk Industri (DI), at der skulle etableres flere ICS centre, så der kommer en større geografisk tilgængelighed for virksomheder, der rekrutterer international arbejdskraft. I takt med at den internationale arbejdskraft er støt stigende i DK, er det rigtig positivt, at der politisk er blevet lyttet til dette ønske, og at vi nu endelig ser, at der bliver etableret/åbner 2 nye centre i 2022, siger Søren Kjærsgaard Høfler, chefkonsulent i DI.

Læs mere om ICS på lifeindenmark.dk

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk

Relateret indhold