Louis Funder, chef for DI's amerikanske kontor, analyserer de danske muligheder i USA på baggrund af den nyligt vedtagne klimaaftale, der sætter milliarder af til klimainvesteringer.

Video: Louis Funder
14.08.22 DIB Nyheder

Grønne danske virksomheder skal tænke i amerikansk jobskabelse

Historisk amerikansk klimaaftale er vedtaget. Det skaber eksportmuligheder for grønne danske virksomheder, som fx de cirka 400 danske underleverandører til elbilbranchen. Men de skal spille deres kort rigtigt og tænke amerikansk jobskabelse ind i deres løsninger, vurderer DI.

De største investeringer i klima i USA’s historie er nu endeligt vedtaget. Med den milliardstore føderale aftale kommer der store muligheder for grønne danske energivirksomheder. Det gælder ikke blot dem, der laver energi men også de virksomheder, der kan levere energieffektivisering. Og de cirka 400 danske underleverandører til elbilbranchen får også gode muligheder for et amerikansk eventyr, fortæller Louis Funder, der er chef for DI’s amerikanske kontor i videoen herover.  

Aftalen er både rigtig god for klimaet, USA og stærke grønne danske virksomheder, der nu kan se frem til endnu større og flere eksporteventyr i USA. Det vurderer Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

- Selvom aftalen er mindre end det brød, der blev slået op for over et år siden, så skal man ikke underkende signalet i, at det føderale USA bliver en endnu stærkere ’driver’ for grønne investeringer i USA. Pakken kommer ovenpå alt det som de enkelte delstater i forvejen gør på energi og klimaområdet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Amerikansk klimaaftale kan sende dansk eksport på himmelflugt

Tænk jobskabelse ind i løsninger

USA er i dag Danmarks største eksportmarked, hvor danske virksomheder eksporterer for mere end 200 milliarder kroner til det amerikanske marked.

- Set er ikke energiteknologi, der i første omgang driver det tal. Men potentialet er der, og det er helt sikkert at den nye klimaaftale med investeringer i grønne tiltag vil sende det tal endnu højere op, siger Lars Sandahl Sørensen.

USA viser allerede stor interesse for danske løsninger inden for grøn energi, energirenoveringer, rådgivning og vandteknologi.

- Nu er der udsigt til flere ordrer til de danske virksomheder der formår at spille deres kort rigtigt. Kodeordet her er at man skal spille sine kort rigtigt og ikke sove i timen, og man bliver også nødt til at tænke amerikansk jobskabelse ind i sine løsninger, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Christiansborgnøl bremser iværksættertiltag med bred opbakning

Danske virksomheder med interesser på det amerikanske marked kan kontakte DI's amerikanske kontor for at få hjælp. Kontoret er med på Climate Week i år, og hjælper desuden hvert år mere end 200 danske virksomheder med alt fra markeds- og kundeforståelse til udarbejdelse af forretningsplaner. 

Kontakt Louis Funder på lfk@di.dk 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louis Funder

Louis Funder

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +45 2625 2432
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold