Visse brancher  har fordoblet hjemmearbejdet siden coronakrisen lukkede Danmark ned.

Foto: Colourbox
24.08.22 DIB Nyheder

Hjemmearbejde: Hver ottende tager ofte tjansen fra privaten

Mange har opdaget, at hjemmearbejde skaber værdi for medarbejdere og virksomheder, mener DI. Der er dog stadig brug for at møde kolleger.

Hjemmearbejde har bidt sig fast på et højere niveau i landets virksomheder end før coronakrisen.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, hvor 12 procent af privatansatte hyppigt arbejder hjemmefra, mens andelen lå under 10 procent, før nedlukningerne ramte landet.

DI’s chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling, Pernille Erichsen, ser flere fordele ved, at medarbejdere i stigende grad klare jobbet fra privatadressen. Mange har opdaget, at hjemmearbejde faktisk kan give mening og skabe værdi for både medarbejderen og virksomheden.

- Det handler ikke altid kun om forholdene for de ansatte, men også om, hvordan man kan gøre visse aktiviteter smartere. At det også har den positive sideeffekt, at det også er bedre for miljøet med den markant mindre rejse og transport aktivitet, gør det jo heller ikke dårligere, siger Pernille Erichsen.

100 procent hjemmearbejde er dog heller ikke optimalt.

- Vi må selvfølgelig ikke glemme, at vi også har brug for at mødes med vores kollegaer. Vi skal altså både have fokus på sammenspillet med vores kollegaer og effektiviteten i forhold til de opgaver, vi skal løse, siger hun.

Læs også: Personalepolitik om hjemmearbejde

Store forskelle mellem brancher

Opgørelsen fra Danmarks Statistik viser også, at hjemmearbejdet varierer meget fra branche til branche.

Eksempelvis er hjemmearbejde blandt medarbejdere i informations og kommunikationsbranchen mere end fordoblet siden andet kvartal 2019 til 31,9 procent i andet kvartal i 2022.

Også for medarbejdere i finans- og forsikringsbranchen er hjemmearbejdet strøget til vejrs. Før corona lå andelen på 8,4 procent. I andet kvartal i år valgte 18,4 procent at arbejde hyppigt hjemmefra.

Se hele analysen fra Danmarks Statistik her

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold