DI håber, at programmet Missionsbooster bliver administrativt nemt at tilgå for ansøgerne, siger Sine Linderstrøm, teamleder for SMV og iværksætteri i Dansk Industri.

Foto: Getty
22.08.22 DIB Nyheder

Søg nu: SMV og startups kan søge op til 5 mio til udviklingsprojekter

Små- og mellemstore virksomheder – herunder startups – kan nu og frem til december søge mellem 1,5 og 5 mio. kr. til ”udviklingen af fremtidens grønne løsninger”.

Innovationsfonden har åbnet et nyt særprogram med navnet Missionsbooster. Gennem programmet kan små- og mellemstore virksomheder – herunder startups - søge midler til projekter, der kan bidrage til at realisere fire politisk udpegede, grønne missioner.

De fire missioner er:

1. Fangst og lagring eller anvendelse af CO2
2. Grønne brændstoffer til transport og industri (Power-to-X)
3. Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion
4. Cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler

- Innovationsfonden finansierer op til 70 procent af projektomkostningerne, og programmet skaber gunstige vilkår for, at virksomhederne kan indgå et samarbejde med et universitet eller et GTS-institut om industriel forskning. Det finansierer altså aktiviteter på et tidligere stadie end i et traditionelt Innobooster-projekt, forklarer Ole Sinkjær, vicedirektør i Innovationsfonden.

Læs mere om søgemuligheden

Også midler til erhvervsforskning

Midlerne til ”Missionsbooster” kommer fra 295 millioner kroner, som Folketinget i 2022 har lagt oven i puljen af midler til realisering af de fire grønne missioner. Cirka to tredjedele af pengene er sat af til programmet Grand Solutions, som havde ansøgningsfrist den 16. august. Resten af midlerne fordelt mellem Missionsbooster, de Internationale programmer i Innovationsfonden og Erhvervsforsker-programmet, som også kan søges frem til den 13. september.

- Det er enormt vigtigt, at få startups og de små og mellemstore virksomheder integreret i de fire grønne missioner, hvis vi for alvor skal lykkes med den grønne omstilling. Derfor er det rigtig positivt, at Innovationsfonden nu lancerer et målrettet et program, hvor denne gruppe af virksomheder kan søge funding til udvikling af nye grønne løsninger. Vi håber også, at programmet bliver administrativt nemt at tilgå for ansøgerne, siger Sine Linderstrøm, teamleder for SMV og iværksætteri i Dansk Industri.

Læs retningslinjer for Erhvervspostdoc
Læs retningslinjer for Erhvervs-ph.d.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold