08.09.22 DIB Nyheder

DI: Årtusindets største rentestigning fra ECB

Den Europæiske Centralbank (ECB) hæver den toneangivende rente med 0,75 procentpoint.

Den Europæiske Centralbank (ECB) valgte onsdag at hæve den toneangivende rente med 0,75 procentpoint. Den største rentestigning i et årtusinde og mere er på vej, vurderer DI's cheføkonom. 

- ECB er slet ikke færdige med at sætte renten op. Renten vil stige til over to procent i 2023, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI) og tilføjer: 

- Den ekstremt høje inflation påkræver kraftig handling fra ECB. Det er afgørende for at bringe de løbske prisstigninger under kontrol, siger Allan Sørensen.

Ifølge Allan Sørensen er de højere renter er desværre en pris vi må betale for at få inflationen under kontrol. Uden rentestigninger vil regningen fra inflationen vokse sig endnu større.

ECB forventer at inflationen vil være på 5,5 procent i 2023, mens væksten falder til 0,9 procent.

- ECB venter at inflationen aftager langsomt i 2023, men først i 2024 vil vi komme ned på en mere normal inflation. Der bliver ikke meget vækst i eurozonen over det næste år. Den høje inflation og rentestigningerne suger aktivitet ud af økonomien, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold