Kigger du på medlemstilfredsheden, så har den aldrig været højere. Det er for mig at se et klart bevis for, at vi er på den rette kurs, siger Lars-Peter Søbye, der takker af som DI-formand ved den årlige generalforsamling tirsdag den 27. september.

Foto: Mads J. R. Rasmussen
26.09.22 DIB Nyheder

DI har vokseværk: Fra 10.000 til 19.400 medlemmer

DI’s medlemsskare er vokset markant i Lars-Peter Søbyes tid som DI-formand.

Da Lars-Peter Søbye tiltrådte som formand for Dansk Industri (DI) i september 2017, havde DI i runde tal 10.000 medlemsvirksomheder. I dag, fem år senere, er medlemstallet øget til 19.400.

En betydeligt del af fremgangen er kommet som følge af fusionen med Dansk Byggeri, men samtidig har der været en stabil vækst år efter år i medlemstallet. Vækst i sig selv bør dog aldrig være målet, mener Lars-Peter Søbye, for hvem det er vigtigt at understrege, at han kun er en lille brik i den fremgang, som DI har oplevet.

– DI skal være større, fordi, vi kan levere en bedre service til medlemmerne, når vi bliver større, siger han.

Lars-Peter Søbye peger konkret på, at størrelsen giver større politisk slagkraft, og at et større DI også giver mulighed for bedre service – ren og skær stordriftsfordel. Samtidig har væksten gjort det muligt at samle alle dele af værdikæderne, som det eksempelvis er tilfældet med byggeriet, hvor arkitekter, ingeniører og entreprenører nu er samlet under samme tag.

– Kigger du på medlemstilfredsheden, så har den aldrig været højere. Det er for mig at se et klart bevis for, at vi er på den rette kurs, siger han.

Lars-Peter Søbye takker af som DI-formand ved den årlige generalforsamling imorgen, den 27. september.

Læs også: Kriserne er blevet flere og større: Udnyt dem

Politisk gennemslag

Ifølge Lars-Peter Søbye har DI i løbet af de fem år, han har siddet for bordenden for forretningsudvalget, udviklet sig til en mere professionel organisation med en klarere kant og politisk gennemslag, hvilket også hænger sammen med ansættelsen af Lars Sandahl Sørensen som adm. direktør.

– Det er min oplevelse, at der fra politisk hold er blevet taget rigtig godt imod, at vi taler med en klarere stemme. Når man tager sig sammen, og siger hvad man mener, så bliver det respekteret, siger han og tilføjer:

– Håndteringen af coronakrisen er nok det klareste eksempel på den politiske vægt, som DI har. Der var vi helt inde i det politiske maskinrum og var med til at sikre, at vi både sundhedsmæssigt og økonomisk kom fornuftigt igennem krisen set i forhold til andre lande, siger han.

En helt vild oplevelse

En oplevelse står dog tydeligere frem end andre i Lars-Peter Søbyes hukommelse, og det er topmødet i 2019, hvor DI gik ud med ambitionen og planen for, hvordan Danmarks CO2-udledning kunne nedbringes med 70 procent inden 2030.

– Vi gjorde det før alle andre. Jeg glemmer aldrig den modtagelse, som det fik. Det er nok noget af det vildeste, som jeg har prøvet. Det er jeg utrolig stolt over. 

Fakta: 5 highlights ifølge Lars-Peter Søbye

  • Med Lars Sandahl Sørensen er DI blevet en mere professionel organisation, der er blevet bedre og mere effektiv til at hjælpe DI’s medlemsvirksomheder.
  • Der er kommet langt mere fokus på den grønne omstilling og løsningerne, eksemplificeret ved DI’s plan for 70 procent CO2-reduktion og de 13 klimapartnerskaber.Fusionen med Dansk Byggeri.
  • Etablering af DI Produktion.
  • Konstant og vedvarende fremgang i DI’s medlemstal.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold