Video fra topmødet med de tre partiledere Inger Støjberg, Lars Løkke Rasmussen og Sofie Karsten Nielsen. Debatten blev gennemført i samarbejde med TV2

27.09.22 DIB Nyheder

Enige kongemagere: Brug for lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft

Partilederne Inger Støjberg, Lars Løkke Rasmussen og Sofie Carsten Nielsen tog en debat på DI’s topmøde, hvor de i hvert fald kunne blive enige om ét højaktuelt emne for mange virksomheder.

Danske virksomheder og Dansk Industri har i årevis fortalt om udfordringerne med at ansætte kvalificerede medarbejdere fra andre lande. Efter næste folketingsvalg kan der være håb om forbedringer.

Det var i hvert fald et af de emner de tre politiske ledere, Inger Støjberg, Lars Løkke Rasmussen og Sofie Carsten Nielsen kunne blive enige om at kæmpe for, da de tørnede sammen i en ”kongemager-debat” ved DI’s topmøde tirsdag.

Ifølge meningsmålingerne vil en eller flere af de tre blive tungen på vægtskålen, når en ny regering skal skrues sammen og stikke kursen ud efter det folketingsvalg, som statsminister Mette Frederiksen kan udskrive inden for den næste uges tid.

- Vi er ikke bange for at se på beløbsgrænsen, for folk der vil arbejde skal være velkommen til at komme her til. Og der er stadig noget bureaukratisk bøvl at se på. Kravet om at man skal have oprettet en bankkonto i Danmark får både virksomheder og ansatte til at falde fra, lød det fra Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg.

Ellemann: Det burde være en pligtopgave at skaffe flere hænder

Fede toner fra Inger

Den melding kvitterede den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen straks for.

- Det er så fede toner fra dig Inger, sagde hun og uddybede:

- Vi fik lavet en aftale før sommerferien. Men jeg er glad for, at I byder ind på udenlandsk arbejdskraft. Det vil være helt fantastisk, hvis vi kunne lave aftaler, der får os endnu længere. Det er der brug for.

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, erklærede sig også enig.

- Der er masser af bøvl, og det skal vi gøre noget. Vi hører jo blandt andet om restauratører, der kæmper med SIRI-systemet, hvor det hele sander tal. Der er brug for at gøre noget mere, og det kan være at beløbsgrænsen skal endnu længere ned, sagde han.

Søren Pape: Danmark skal være et langt mere erhvervsvenligt land

Tre partier - tre topprioriteter

Enigheden nåede dog ikke samme højde, da de tre partiledere blev bedt om at udpege den største udfordring for dansk økonomi her og nu.  

Lars Løkke Rasmussen erklærede sig enige med DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, i behovet for nye reformer, der kan fremtidssikre økonomien på lidt længere sigt, så velfærdssamfundet ikke ”sander til.”

Sofie Karsten Nielsen pegede på håndteringen af inflationen som topprioritet, mens Inger Støjberg vil prioriterer et kasseeftersyn og en skattereform, der vil give folk flere penge mellem hænderne.

Sandahl med opråb: Vi må ud af det kollektive selvbedrag

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold