Den danske bilpark er tæt på at runde en grøn milepæl med 200.000 opladelige biler på vejene. 

Foto: Pixabay
09.09.22 DIB Nyheder

Flere grønne biler på vejene

Der er fuld fart på det grønne bilsalg. Snart har vi 200.000 opladelige biler på vejene, vurderer DI.

Der blev købt færre nye biler i august måned sammenlignet med juli måned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik

- Salget af nye biler i Danmark er fortsat på et lavere niveau end vi har været vant til i de senere år. Det skyldes bland andet, at den globale bilproduktion mangler komponenter. Der kommer ganske enkelt færre biler på markedet end kunderne efterspørger, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri.

Han mener, at nybilsalget i 2022 vil ende på et lavere på niveau end vi er vant til.

- Men heldigvis melder flere bilproducenter nu om forbedringer i forhold til forsyningssituationen. Der er derfor god grund til at tro på et noget mere normalt nybilsalg i årets sidste måneder, siger Thomas Møller Sørensen.

Elbilerne udgjorde 19 procent af nybilsalget i august. Det er et lille fald på en halv procent sammenlignet med juli måned. Alligevel går det i den rigtige retning for det grønne bilsalg, mener branchedirektøren. 

 

- Der er fuld fart på det grønne bilsalg. I august måned blev der solgt mange opladelige grønne biler, og det er altså i en tid, hvor bilmarkedet er presset på forsyningerne af komponenter, siger Thomas Møller Sørensen.

 

Dermed er den danske bilpark tæt på en grøn milepæl. 

- Snart har vi 200.000 opladelige biler på vejene. Og vi skal kun tilbage til sommeren 2021, hvor vi rundede de første 100.000. Det er en imponerende vækst, siger Thomas Møller Sørensen. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold