H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte DI Prisen 2022 til Kamstrup på Topmødet 2022

Foto: Thomas Arnbo
27.09.22 DIB Nyheder

Kamstrup scorer DI Prisen 2022

På DIs Topmøde i Royal Arena i København blev DI Prisen i eftermiddag overrakt af H.K.H. Kronprinsessen til Kamstrup A/S. Skanderborg-virksomheden vinder på en unik overvågningsløsning til vandledninger i jorden, der sparer energi og vand.

De seneste år har verden – og Danmark - været udsat for flere kriser, herunder klimakrisen, som er mere aktuel end nogensinde. Derfor sætter DI med DI Prisen 2022 særligt fokus på klimatiltag, hvor dansk erhvervsliv har nogle unikke styrker, som kommer Danmark og verden til gode.

DI Prisen overrækkes i år til en virksomhed, der har ”udviklet produkter eller services, som gør Danmark til et teknologisk klimaforegangsland”.

- Når virksomheder lykkes med at skabe forandringer, skal de have evner og vilje. Men helt centralt i enhver transformation står mod. De tre virksomheder, der var nomineret til DI Prisen 2022 har alle demonstreret, at de har det. At de har både evnerne, viljen og modet til at satse og udvikle et produkt eller en løsning, der gør Danmark til et klima-foregangsland og bidrager til at fremme den grønne omstilling. Men kun én virksomhed kan få prisen og æren, sagde H.K.H. Kronprinsessen inden hun overrakte prisen til Kamstrup.

Læs også: DI: Regeringens klimaprogram mangler fokus på konkret handling

Sparer energi og vand

Kamstrup var nomineret til DI Prisen for at have udviklet en måde at overvåge vandledninger under jorden, der ved hjælp af akustisk og intelligent måling kan identificere lækager.

- Jeg er utrolig glad for prisen. Vores løsning er en akustisk lækagesøgningsfunktion, der er integreret ind i vandmåleren og kombineret med et analysesoftware, der gør, at man kan spore lækager i vandledninger. Vi ser nu, at vores teknologi hjælper vores kunder med at finde lækager – og specielt lækager, som ellers ikke ville være fundet. På den måde sparer de en masse energi og vand, siger CEO i Kamstrup A/S, Kim Lehmann.

Læs også:Europas kulkraft kan spares væk med dansk vandteknologi

Har overgået forventningerne

Ekspertkomitéen har nomineret Kamstrup, for de med deres løsning kan reducere store mængder vandspild og kan sikre, at flere får adgang til vand, som mange steder er en knap ressource. Derudover er der et stort eksportpotentiale i løsningen.

- Resultaterne af overvågningssystemet har langt overgået vores forventninger. Vi ser en teknologi som en vigtig brik i at nedbringe energiforbrug, nedbringe vandspild og understøtte den grønne omstilling, siger Kim Lehmann.

De to andre nominerede virksomheder til DI Prisen var Stykka A/S for udviklingen af en digital løsning, der gør det muligt at producere cirkulære køkkener til byggebranchen og Topsoe A/S for deres Power-to-X teknologi, der kan omdanne energi fra sol og vind til flydende brændstof med minimal udledning af drivhusgasser.

Læs også:

DIPrisenKamstrup

DI Prisen topsoe

DIPrisen Stykka

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mads Helleberg Dorff

Mads Helleberg Dorff

Chef for DI Vand

  • Direkte +45 3377 3034
  • Mobil +45 4280 1888
  • E-mail mahd@di.dk

Relateret indhold