Klaus Holse er ny formand for Dansk  Industris 19.400 medlemmer. Afgående formand Lars-Peter Søbye bød ham velkommen på scenen ved Topmødet 2022.

27.09.22 DIB Nyheder

Ny formand for 19.400 virksomheder i Dansk Industri

Topchef gennem mange år i dansk erhvervsliv, Klaus Holse, er blevet udpeget til ny formand for landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

Klaus Holse har hidtil været viceformand for DI gennem to år og træder altså nu et skridt op og afløser den hidtidige formand gennem fem år, CEO i COWI A/S, Lars-Peter Søbye. 

Klaus Holse er i dag bl.a. bestyrelsesformand i softwarevirksomheden EG A/S samt bestyrelsesmedlem i en række danske virksomheder. 

Læs også: DI har vokseværk: Fra 10.000 til 19.400 medlemmer

- Jeg vil gerne takke Lars-Peter Søbye for en kæmpe indsats. Under hans fem år som formand har DI udviklet sig markant med mange nye medlemsvirksomheder, sat vigtige aftryk på fremtidens dagsordener, herunder den grønne omstilling, og ikke mindst har vi gennemgået en sammenlægning med Dansk Byggeri. Det skal han have stor tak for sit vigtige bidrag til, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. 

  - Jeg er rigtig glad for valget af Klaus Holse. Han har en meget bred baggrund i toppen af dansk erhvervsliv. Klaus træder til i en tid med mange nye udfordringer, men også mange store muligheder – ikke mindst på det grønne og det digitale område. Set med mine briller er han med sin passion for teknologi og forretningsudvikling den rigtige mand for DI i årene fremover, siger DI-direktøren. 

Klaus Holse har blandt andet i godt ni år været CEO i den børsnoterede virksomhed SimCorp. Forinden indtog Klaus Holse igennem 11 år fremtrædende toplederstillinger i den internationale virksomhed Microsoft, herunder positionen som President, Western Europe i godt tre år. 

Læs også: Nye ansigter i DI’s centrale bestyrelser

Ulla Lyk-Jensen

Ulla Lyk-Jensen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3544
  • Mobil +45 2712 4940
  • E-mail ulj@di.dk

Relateret indhold