23.09.22 DIB Nyheder

Nye tal: Første fald i beskæftigelsen i 18 måneder

Private virksomheder tabte pusten lidt, og der blev færre offentligt ansatte, forklarer Dansk Industri

I juli måned faldt beskæftigelsen med 5.000 personer. Det er første gang i 18 måneder, at der bliver færre job. Det er antallet af offentlige job, der trækker ned, mens beskæftigelsen i private virksomheder er uændret.

- Der blev færre job i juli måned, fordi de private virksomheder tabte pusten lidt, og der blev færre offentligt ansatte, siger Steen Nielsen vicedirektør i Dansk Industri.

- Det er først og fremmest utroligt glædeligt, at der nu bliver færre offentligt ansatte efter en meget stor stigning i de sidste tre år. Vi trænger virkelig til at få sat den vilde offentlige jobvækst i stå.

- Virksomhederne lykkes især med at rekruttere internationale medarbejdere, og det skal vi være glade for. De internationale medarbejdere er med til at sikre, at virksomhederne bedre kan følge med den meget høje efterspørgsel. Det sikrer større velstand til Danmark, men det er også med til at mindske risikoen for, at arbejdsmarkedet brænder helt på, siger Steen Nielsen.

- Jeg forventer, at arbejdsmarkedet vil køle yderligere ned i de kommende måneder. Manglen materialer og de stigende priser vil lægge en dæmper på dansk økonomi og på jobmarkedet, siger Steen Nielsen.

Se tallene her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold