Hvad nytter eksempelvis vores grønne klimaambitioner, hvis vi ikke har hænderne til at udføre dem? spurgte DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen.

27.09.22 DIB Nyheder

Sandahl med opråb: Vi må ud af det kollektive selvbedrag

DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen kom med en skarp opfordring til at få løst problemerne med manglen på arbejdskraft. Uden løsninger bliver Danmark et fattigere land og den grønne omstilling går i stå.

- Vi må komme ud af det kollektive selvbedrag og løse det altoverskyggende problem: Manglen på arbejdskraft.

Sådan lød det fra Dansk Industris (DI) topchef Lars Sandahl Sørensen på DI's topmøde i Royal Arena, hvor mere end 2000 repræsentanter fra de vigtigste danske virksomheder var samlet sammen med blandt andre politikere og beslutningstagere.  

Sandahl tegnede linjerne skarpt op med en påpegning af, at der ifølge en rapport fra rådgivningsvirksomheden COWI alene skal bruges 100.000 flere personer til den grønne omstilling. Men faktum er, at hænderne bare ikke er der. Ikke mindst fordi, at arbejdsudbuddet netto blot er hævet med 1.700 i denne regeringsperiode. 

- Hvad nytter eksempelvis vores grønne klimaambitioner, hvis vi ikke har hænderne til at udføre dem? spurgte DI’s topchef retorisk og fortsatte: 

- Så når en ny regeringsperiode snart begynder, har vi reelt ikke noget valg.

Ifølge Lars Sandahl Sørensen er der behov for flere tiltag for at få flere i job: De unge skal hurtigere ind på arbejdsmarkedet. De ældre skal blive længere på arbejdsmarkedet. Og der skal være mere hjælp til dem på kanten af arbejdsmarkedet.

Kære politikere, hold fingrene fra den danske model

DI’s topchef kom samtidig med en klar opfordring til regeringen om at holde fingrene fra den danske model og ikke blande sig i lønningerne på arbejdsmarkedet, der traditionelt er blevet fastsat gennem forhandlinger mellem lønmodtagere og arbejdsgivere. 

- Det er gift for den danske model, sagde han og tilføjede:

 - Kære politikere, jeg håber virkelig, I vælger at droppe den type ideer igen.

Læs også: Statsministeren vil rokke ved den danske model 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold