Søren Pape: Danmark skal være et langt mere erhvervsvenligt land
Tale ved DI-topmøde: Den konservative leder giver erhvervspolitikken høj prioritet, hvis han får magten til det efter næste folketingsvalg.
Lavere skatter, reformer og mere arbejdskraft – og så også vigtigheden af dansk erhvervspolitik.
Det var emner, der kom dagsordnen hos den konservative leder, Søren Pape Poulsen, da han i sin tale ved DI’s topmøde tirsdag beskrev, hvilke områder han vil fokuserer på, hvis han bliver statsminister efter næste folketingsvalg.
- Vi skal gøre Danmark til et langt mere erhvervsvenligt land, lød det fra Søren Pape Poulsen til de over 2000 fremmødte, hvoraf en stor del er erhvervsledere fra DI’s medlemmer. Trods krisen kæmper mange stadig med at skaffe medarbejdere med de rette kompetencer.
- I opgiver at besætte stillinger, fordi der mangler folk. Bare på den tid vi bruger her på DI’s topmøde er der tabt 126 millioner kroner i omsætning på grund af manglende arbejdskraft. Og det er jo let at være grøn i sin tale, men det hjælper ikke, hvis man ikke kan skaffe arbejdskrafter. Der har vi brug for et politisk lederskab, der vil være med til at skaffe medarbejdere, sagde den konservative leder og henviste til, at partiet har fremlagt en plan, der skaffer 55.000 fuldtidsansatte.
DI's topmøde varede fire timer.
Sandahl med opråb: Vi må ud af det kollektive selvbedrag
Limbo for generationsskifteskat
Det danske skattetryk ligger også Søren Pape stærkt på sinde.
- Vi har brug at lette skatten på arbejde på de lave indtægter, lette selskabsskatten og udfase topskatten, sagde han og tilføjede, at generationsskifteskatten, der er blevet tredoblet fastholder ejerfamilierne i et årelangt limbo, som er helt forkert.
- Den skat skal også bare afskaffes, sagde Søren Pape.
Samtidig advarede han mod reformer, der vil skabe en større offentlig sektor, der lægger beslag på arbejdskraft, som erhvervslivet dermed går glip af. Omvendt pegede han på, at der er brug for reformer, der kan sikre at de 40.000 der står uden for arbejdsmarkedet eller ikke er i gang med en uddannelse, kommer ind på arbejdsmarkedet.
- Jeg ved godt, at nogle af de unge mennesker har gjort langt mere indtryk på skolen, end skolen har gjort på dem. Men tænk hvor godt det vil være for de unge, hvis de føler de er noget værd, sagde Søren Pape og sluttede sin tale med en henvisning til, at erhvervsliv og erhvervspolitik spiller en nøglerolle i at sikre den danske tillidsbårne kultur og den danske sammenhængskraft:
- Erhvervspolitik har meget virkelige konsekvenser, men det rummer også meget håb. Det er på tide vi taler om det håb for dansk erhvervsliv.
Læs også: Ny formand for 19.400 virksomheder i Dansk Industri
DI Business 03 2022
VERDEN I FORANDRING – Mød Novozymes topchef Ester Baiget og en stribe andre erhvervsledere og politikere, der beskriver konsekvenser og muligheder i krisen. Den danske forsvarsindustri står også på spring til at løse de nye udfordringer.
Se hele magasinetHold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.