Turisterhvervet bliver presset på skyhøje omkostninger til energi. Det gælder, uanset om du er forlystelsespark eller campingplads, forklarer Maria Krüger Torp, chef turisme i Dansk Industri (DI)

08.09.22 DIB Nyheder

Turismens vigtigste måned har været travl

Turisterhvervets vigtigste måned har været ekstra travl i 2022. Det er godt ny efter to tabte år, siger DI Turisme.

I juli 2022 var der samlet 8,3 mio. overnatninger i Danmark, og det er en stigning på 800.000 forhold til samme måned sidste år. Stigningen skyldes i høj grad, at de udenlandske turister vendte tilbage til Danmark i juli.

- Den vigtigste måned på året for turismeerhvervet har været ekstra travl i år. Og det er rigtig godt nyt i et år, hvor virksomhederne dels har skulle indhente noget af de tabte fra to år med corona, og dels bliver presset på skyhøje omkostninger til energi. Det gælder uanset om du er forlystelsespark eller campingplads, forklarer Maria Krüger Torp, chef turisme i Dansk Industri (DI)

Hun ser nu frem mod efteråret og vinteren, hvor der tegner sig en sårbar situation.

- Energibehovet bliver ikke mindre, der tændes flere lys i de mørke måneder, og forlystelserne skal stadig køre rundt. Samtidig bliver rumopvarmning en større post i budgettet. Erhvervet har brug for al den medvind det kan få også her i sensommeren og efteråret, siger Maria Krüger Torp.

Læs også: Comeback til feriehusene trods corona

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold