Kerneinflationen i USA er nu på 5,7 procent. Kerneinflationen toppede i september på 6,6 procent, men er nu faldet til laveste niveau i et år.

12.01.23 DIB Nyheder

DI: Amerikansk inflation falder for sjette måned i træk

Forbrugerpriserne i USA er steg i december med 6,5 procent i forhold til året før. Inflationen toppede i juni på 9,1 procent, men er aftaget de seneste seks måneder.

- Inflationsrapport indfrier forventningerne. Inflationen falder fuldstændig som ventet. Det går helt klart den rigtige vej. Inflationen falder for sjette måned i træk, og er nu på laveste niveau siden oktober 2021, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

For 2022 som helhed endte inflationen på 8,0 procent, hvilket er det højeste siden 1981.

- Der er udsigt til at inflationen vil aftage yderligere her i starten af 2023. Den kan faktisk ende med at dykke ret kraftigt frem mod foråret. Ifølge den amerikanske centralbank vil inflationen falde til lidt over tre procent i 2023, siger Allan Sørensen.

Kerneinflationen aftog også i december. Kerneinflationen i USA er nu på 5,7 procent. Kerneinflationen toppede i september på 6,6 procent, men er nu faldet til laveste niveau i et år.

- Det går helt klart den rigtige vej med inflationen. Inflationen skal dog stadig længere ned, siger Allan Sørensen.

- Den amerikanske centralbank vil stadig hæve rente lidt mere, men tempoet på rentestigningerne vil helt klart være aftagende. De store rentestigninger ligger bag os, siger Allan Sørensen.

Den amerikanske centralbank hævede sidste år renten med 4,25 procentpoint, og forventer at hæve renten med yderligere 0,75 procentpoint i 2023.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold