Servicen ”Én indgang for nye forretningsmodeller” er rettet mod alle slags virksomheder og iværksættere, der arbejder med nye forretningsmodeller eller er i gang med at omstille deres etablerede forretningsmodel.

Foto: Colourbox
16.01.23 DIB Nyheder

Ny service giver svar på virksomheders regelspørgsmål

Oplever du, at det er svært at få klarhed over, hvilke regler der gælder for din virksomhed? Ny service fra Erhvervsstyrelsen giver svar på tværs af myndigheders ressortområder.

Må man godt etablere produktion af planter i en restaurant?   
Det spørgsmål havde iværksættervirksomheden Nextfood vanskeligt ved at finde svar på, fordi deres forretningsmodel, hvor grøntsager dyrkes lokalt på restauranter, som så selv kan høste fx krydderurter eller grøntsager, når de er klar – falder mellem to lovgivningsmæssige stole.

Derfor henvendte virksomheden sig til en ny service, som Erhvervsstyrelsen har etableret for at give især iværksættere hurtigt svar på lovgivningsmæssige tvivlsspørgsmål.   

- Reglerne kan være rigtig svære at sætte sig ind i, når man er iværksætter. Lovgivningen omkring vores produkt handler enten om landbrug eller fødevareservering. Men vi har flyttet fødevareproduktionen ind i restauranten. Det er reglerne ikke lavet til. Havde vi ikke fået svar omkring reglerne, ville vi have stået med risikoen for, at en kontrollant pludselig havde sagt, det må I ikke, og vi måtte lukke vores forretning ned, siger Rasmus Bjerngaard, CEO i Nextfood i den video, du kan se nederst her på siden.  

Via den nye service fik Nextfood en afklaring med svar fra både Landbrugs- og Fødevarestyrelsen, og dermed var vejen banet for at udbrede deres produkter.   

Læs også: Så mange iværksættere er startet i din kommune

Skriv og få svar

Servicen ”Én indgang for nye forretningsmodeller”, fra Erhvervsstyrelsen, som man kan finde på Virksomhedsguiden, er rettet mod alle slags virksomheder og iværksættere, der arbejder med nye forretningsmodeller eller nye teknologier inden for grøn og bæredygtig omstilling, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel eller er i gang med at omstille den forretningsmodel, de har i forvejen.

 

Virksomhederne kan stille spørgsmål til regler via en mailformular og få et hurtigt svar, som Erhvervsstyrelsen sørger for at koordinere på tværs af myndighederne. Alle, der henvender sig, modtager et personligt svar på deres spørgsmål. Hvis henvendelsen peger på uhensigtsmæssige barrierer for virksomheder vil Erhvervsstyrelsen i samarbejde med de relevante ministerier undersøge, hvordan barriererne kan håndteres.  

- Det er vigtigt, at virksomhederne let kan få vejledning om gældende regler, når de skal udrulle nye forretningsmodeller. Det er vores mål at mindske mængden af byrder for erhvervslivet, så virksomhederne kan gøre det, de er bedst til nemlig at drive virksomhed, udvikle deres ideer og forretning, siger Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.  

Kontakt Erhvervsstyrelsen via kontaktformularen på Virksomhedsguiden

God service men behov for regelforenkling

I Dansk Industri (DI) er Sine Linderstrøm, fagleder for SMV og iværksætteri, begejstret for tiltaget fra Erhvervsstyrelsen.

- Det skal være så nemt som muligt for virksomheder at få svar om de mange regler, der gælder for virksomheder. Iværksættere er generelt udfordrede, fordi de sjældent har den viden og de kompetencer, der skal til for at få klarhed over reglerne. Derfor er det rigtig godt, at myndighederne hjælper til med en service som denne, siger Sine Linderstrøm.

Hun håber dog, at der også bliver sat ind politisk for at gøre det nemmere at starte og drive en iværksættervirksomhed i Danmark.

- I DI har vi udviklet en iværksætterpolitik, hvor vi kommer med forslag til, hvordan vi skaber en stærkere investeringskultur og nemmere opstart. Den  glæder vi os til at diskutere den 1. februar, hvor vi har inviteret startupmiljøet og politikere til kickoff på iværksætterstrategien (arrangementet er udsolgt red.) for at sikre, at alle gode ideer kommer på bordet. Her er der mulighed for at give sine input til, hvad der er det vigtigste at få med i regeringens iværksætterstrategi, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: DI: Konto-bøvl rammer ansættelse af internationale medarbejdere

 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Teamleder

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold