12.01.23 DIB Nyheder

Rekordgodt efterår for de danske overnatningssteder

Turisterne strømmer til Danmark og det er blevet moderne med ”staycation”. I efteråret var der 8 mio. overnatninger på hoteller og feriecentre, hvilket er det højeste niveau i den tid Danmarks Statistik har registreret overnatningstal.

Overnatninger på danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem er steget de seneste 10 år, og i efteråret 2022 blev der registreret 8 mio. overnatninger. Det er det hidtil højeste antal overnatninger for perioden. Det tegner godt for dansk turisme, siger chef for DI Turisme.

- Overnatninger i efteråret fortsætter med at stige støt. Særligt de sidste to år har udviklingen taget fart efter corona. Det tegner godt for dansk turisme, hvor en stor del af væksten i overnatninger netop skal findes her, siger Maria Krüger Torp, chef for DI Turisme.

De mange overnatninger skyldes blandt andet, at flere virksomheder udvider attraktioner og tilbyder flere events udenfor højsæsonen.

- Vi ser flere attraktioner der udvider med aktiviteter udenfor højsæsonen, og der dukker flere nye events op på tværs af landet. Det er til glæde for både lokale og turister, siger Maria Krüger Torp.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold