Mange arbejder på at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger og bæredygtig og ansvarlig virksomhedsdrift  bliver i stigende grad et spørgsmål om konkurrenceevne, siger Marie Gad  fra Dansk Industri.

18.01.23 DIB Nyheder

Seks danske virksomheder blandt verdens 100 mest bæredygtige

Danske virksomheder er stærkt repræsenteret med seks virksomheder blandt verdens 100 mest bæredygtige. Konkurrencen er blevet hårdere, siger DI.

Novozymes, Ørsted, Rockwool, Coloplast, Chr. Hansen og Vestas som en flot nummer 2. Disse danske virksomheder er blandt verdens 100 mest bæredygtige ifølge Corporate Knights årlige undersøgelse.

Ifølge Ralph Torrie, der er forskningsdirektør for Corporate Knights’, har stigende oliepriser stimlueret udviklingen af fornybar energi, “smart cities”, elektriske køretøjer, cirkulær økonomi og andre klimaløsninger. Det afspejler sig også i, at Schnitzer Steel, som genanvender metal, er listens nummer 1.

- Listens 100 virksomheder leverer de produkter og services, som er nødvendige for bæredygtig omstilling og vil danne basis for den spirende økonomi i det 21 århundrede. De har udkonkurreret markedet I disse sidste tumultariske år, siger Ralph Torrie.

17.03.23DFLNyhed
Det næste CEPE Regulatory Quarterly Update i rækken afholdes den 28. april 2023. Opdateringen er udelukkende for medlemmer af CEPE.

Danmark er frontløber

I Dansk Industri (DI) er Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed, imponeret over de danske virksomheder på listen.

- Det er helt sikkert frontløbere og forbilleder for andre. Men den globale konkurrence på området er også blevet skærpet. Mange bider virksomhederne på listen i haserne. Både herhjemme og globalt. Og i takt med stigende krav til bæredygtige virksomheder vil konkurrencen på området blive skærpet yderligere. Mange arbejder på at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger og bæredygtig og ansvarlig virksomhedsdrift  bliver i stigende grad et spørgsmål om konkurrenceevne, siger Marie Gad.

Hun henviser i den forbindelse til EU’s grønne taksonomi og de krav om rapportering af virksomheders påvirkning af verden, der er ved at blive indført gradvist.

- Det vil påvirke stort set alle europæiske virksomheder og bidrage til den bæredygtige omstilling. Men  jeg tror også, at det bliver et udskilningsløb, hvor de mest bæredygtige vinder, siger Marie Gad.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Chef for Global udvikling og bæredygtighed

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold