12.01.23 DIB Nyheder

Stigende ledighed bremser ikke behovet for øget arbejdsudbud

Der var 2600 flere ledige fra november til december 2022. Dermed er der blevet flere ledige de seneste to måneder, viser tal fra Danmarks Statistik. DI venter, at ledigheden vil fortsætte med at stige i 2023, men det ændrer ikke ved behovet for at øge arbejdsudbuddet.

- Der er blevet flere ledige i de seneste to måneder. Det er dog kun en svag stigning, og 2022 sluttede alligevel med en ledighedsprocent, der ligger klart under 3. Det kan vi godt være tilfredse med, når man tænker på den økonomiske modvind i 2022 med stigende renter, høj inflation og generel økonomisk usikkerhed, siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.

- Vi må nok vente, at ledigheden vil fortsætte med at stige i 2023. Virksomhedernes mangel på medarbejdere er blevet mindre i anden halvdel af 2022, og der bliver heller ikke slået lige så mange nye job op som før. Lidt flere vil derfor miste jobbet, og de ledige vil bruge lidt længere tid på at komme i arbejde igen. Det vil give stigende ledighed, siger Steen Nielsen.

- Arbejdsmarkedet er dog langt fra gået i stå, så ledigheden vil nok forblive ganske lav i 2023 på trods af den stigende tendens. Der er fortsat mange virksomheder, der har svært ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Når den nuværende usikkerhed forsvinder, vil manglen på medarbejdere højst sandsynligt stige igen. Det er derfor vigtigt, at der fortsat er et politisk fokus på at øge arbejdsudbuddet. Blandt andet er det vigtigt at få åbnet mere op for udenlandske medarbejdere ved at sænke beløbsgrænsen, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold