Det er vigtigt, at banken kun kan give afslag på oprettelse af en betalingskontokonto, hvis der gives en saglig og individuel begrundelse f.eks. med baggrund i hvidvaskreglerne, siger Sine Linderstrøm.

Foto: Sif Meincke
29.11.23 DIB Nyheder

DI: Djævelen ligger i detaljen med basale betalingskonti

Det er meget positivt, at regeringen vil give virksomheder ret til en betalingskonto. Men djævelen ligger i detaljen, mener DI.

Det er meget positivt, at regeringen vil give virksomheder ret til en erhvervskonto.

Det mener Dansk Industri (DI) i forlængelse af en udmelding fra erhvervsministeriet.

- Du kommer jo aldrig i gang som iværksætter uden at kunne oprette en betalingskonto. Derfor har det stået højt på vores ønskeseddel i lang tid, siger chef for iværksætteri i DI, Sine Linderstrøm.

Hun påpeger, at det er en basal nødvendighed for enhver virksomhed at kunne modtage betaling for produkter og services. Ligesom de skal kunne bruge kontoen til f.eks. at betale moms og aflønne medarbejdere.

- Djævlen ligger dog i detaljen, og derfor er det vigtigt, at banken kun kan give afslag, hvis der gives en saglig og individuel begrundelse f.eks. med baggrund i hvidvaskreglerne, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: Europæiske erhvervsorganisationer sender advarsel til EU-lovgivere

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Stoltze

Christian Stoltze

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3245
  • Mobil +45 2463 4048
  • E-mail chst@di.dk

Relateret indhold