Fra venstre er det Stine Odgaard Ranum, Marianne Lillevang (foto) og Pia Sund Bundgaard. De tre vandt titlen af årets medarbejdere ved Danish Diversity Awards 2022.

Foto: Goodtalks
09.02.23 DIB Nyheder

Årets medarbejdere: ”Sådan fik vi køn på ledelsens dagsorden”

Stine Ranum, Pia Bundgaard og Marianne Lillevang blev i 2022 verdens første ”årets medarbejdere” i Danish Diversity Award. Se hvordan de fik køn på dagsordenen i Jyske Bank og indstil din favorit til dette års priser.

Da Danish Diversity Award i 2022 for første gang var løbet af stabelen, kunne Stine Ranum, Pia Bundgaard og Marianne Lillevang fra Jyske Bank gå fra fejringen som verdens første ”årets medarbejdere” i Danish Diversity Award.

Det, der vandt dem prisen, var, at de havde stiftet et online netværk for at få gang i samtalen om diversitet i virksomheden. De kunne nemlig ikke forstå, at der ikke var mere diversitet i toppen af Jyske Banks ledelse.

I dag er hver 10. medarbejder i Jyske Bank medlem, og diversitet og mangfoldighed er kommet på dagsordenen i hele organisationen - også i toppen.

3 gode råd

Ditte Vigsø, diversitetsekspert i Goodtalks, der står bag prisen i samarbejde med Dansk Industri (DI)  har interviewet de tre kvinder om betydningen af at vinde en Danish Diversity Award, og vejen dertil.

Hvad er det tre bedste råd I vil give andre, der ønsker at arbejde med diversitet og inklusion i deres organisationer?

Vores bedste råd er vores 3 leveregler:

1. Vær nysgerrig

Hvordan arbejder vi allerede med diversitet og inklusion i organisationen og hvor er der gode historier, der kan være med til at synliggøre hvor vi gerne vil hen? Find eksempler på noget, vi allerede har succes med og få det kommunikeret bredt ud, så det kan inspirere andre

Gør det så simpelt og lavpraktisk som muligt.

Bak op med ekstern kommunikation om det, der fungerer godt – det er med til at brande organisationen som én, der tager sin fremtid seriøst.

2. Spil hinanden gode

Få andre ildsjæle med, og få forskellige perspektiver frem, der kan gøre jer klogere på barrierer og muligheder.

3. Gør det lidt bedre hver dag

Tænk mindste næste skridt og eksperimenter dig frem. Vi løser ikke udfordringen fra den ene dag til den anden, men hvert et lille skridt tæller.

Er der noget I ville have gjort anderledes hvis I vidste, hvad I ved nu?

Vi ville være gået i gang noget før, og ikke være bange for at stå frem. Selvfølgelig kan der komme modstand, men der er så mange, der gerne vil bakke op, være med og bidrage til en vigtig agenda – på alle niveauer i organisationen.

Hvilken betydning har det haft for jer at vinde en Danish Diversity Award?

Det har betydet rigtig meget med den store anerkendelse, som det har været at vinde den aller første Danish Diversity Award. Det er en anerkendelse som viser, at det gør en forskel, at tage fat på så stort et tema også som en græsrodsbevægelse fra bunden.

Det har skabt yderligere fokus på diversitet og aktiv inklusion og bidraget til handling i topledelsen. Vi oplever også det har sat Finanssektoren endnu mere på dagsordenen som nogle, der gerne vil præge udviklingen.

Hvilke konkrete indsatser mener I har haft den største effekt på jeres kultur i et diversitets- og inklusionsperspektiv?

At vi har haft en bred dialog i organisationen omkring hvad mangfoldighed er, og hvilke gevinster, der er ved øget mangfoldighed og inklusion. Det har været ekstremt vigtigt at skabe synlighed og få dialogen frem i lyset, så det bliver tydeligt, at det er noget som fremtidens medarbejdere synes er vigtigt. Gør det så simpelt og lavpraktisk som muligt. Bak op med ekstern kommunikation om det, der fungerer godt – det er med til at brande organisationen som én, der tager sin fremtid seriøst.

Kender du nogen der gør en forskel indenfor diversitet og inklusion? Så kan du indstille en virksomhed, initiativ eller person.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anna Leclercq Vrang

Anna Leclercq Vrang

Fagleder, Mangfoldighedsområdet

  • Direkte +45 3377 3631
  • Mobil +45 2728 7631
  • E-mail anlv@di.dk

Relateret indhold